Skip to content

Як електротранспорт у Дніпрі пристосований для людей з інвалідністю

Як електротранспорт у Дніпрі пристосований для людей з інвалідністю

У п’ятницю, 13 грудня, у Дніпровській міській ради провели тренінг для представників електротранспорту та автотранспортних підприємств щодо допомоги та супроводу осіб з інвалідністю та маломобільних груп населення.

Під час тренінгу присутні обговорили найбільш поширені проблеми, які виникають в осіб з інвалідністю під час користування громадським транспортом, та варіанти їх вирішення.

Як електротранспорт у Дніпрі пристосований для людей з інвалідністю

Зокрема, заступник директора з експлуатації та перевезень КП «Дніпровський електротранспорт» Володимир Сусленков наголосив, що маломобільні групи населення мають можливість звернутися до диспетчера та замовити тролейбус з низькою підлогою на свою зупинку.

«Дніпро закупив 64 тролейбуси з низькою підлогою. Таким чином, на кожен з 20 тролейбусних маршрутів міста завжди виходять щонайменше 2-3 такі машини. Люди з інвалідністю, аби комфортно їздити електротранспортом, можуть зателефонувати диспетчеру та зазначити, у який час та на якій зупинці потрібен тролейбус з низькою підлогою. Ці побажання ми завжди враховуємо. У місті також встановлюють нові зупинні комплекси, що обладнані тактильною плиткою для осіб з вадами зору. Для безпеки містян на зупинках встановлюють спеціальні стовпчики. Відстань між ними понад 80 см, аби великі автобуси та тролейбуси могли прийняти пасажирів на інвалідних візках», – розповів Володимир Сусленков.

Також на тренінгу зазначили, що до програми нової школи водіїв тролейбусів та трамваїв включені заняття з допомоги особам з інвалідністю. На них зазвичай присутні й маломобільні групи населення, аби висловлювати свої зауваження.

Як електротранспорт у Дніпрі пристосований для людей з інвалідністю

Зазначимо, що захід організувала за підтримки міської ради громадська організація «Океан добра». Як розповіла її голова Ольга Волкова, подібні тренінги проходять не вперше. Їхня мета – зробити міське середовище, зокрема громадський транспорт, комфортним не лише для людей з інвалідністю, а й для усіх маломобільних груп населення, наприклад, для матусь з дитячими візочками.

Категория: Архив, Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: