Skip to content

У Дніпрі вікрили Регіональний центр підтримки технологій та інновацій

У Дніпрі вікрили Регіональний центр підтримки технологій та інновацій. Новости Днепра

У Дніпрі на базі Дніпропетровського національного університету залізничного транспорту імені академіка В. Лазаряна відкрили Регіональний центр підтримки технологій та інновацій (ТІSС). Центр сприятиме українським  науковцям інтегруватися в міжнародний простір інтелектуальної власності. Наші вчені та науково- дослідні інститути отримають  доступ до міжнародних баз інтелектуалної власності, відповіно зможуть реалізацувати свої проекти у багатьох країнах світу.

Це вже 11-й Центр в Україні, створений у рамках реалізації Меморандуму про взаєморозуміння між  Міністерством розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України та Всесвітньою організацією інтелектуальної власності.

«Нині вузи України мають величезний науковий потенціал. Вчені роблять винаходи  та мають патенти. Але, на жаль, 99% цієї величезної наукової роботи зберігається на полицях університетів через те, що ми не інтегровані в Міжнародний простір інтелектуальної власності і до наших розробок нема доступу міжнародних наукових баз», – наголосив на відкритті Центру проректор з науково-педагогічної роботи, інновацій і перспективного розвитку ДНУЗТ Анатолій Радкевич.

За його словами, Дніпровський транспортний університет обрано не випадково, оскільки розробки у галузі транспорту нині є пріорітетними у світі.

«Центр підтримки технологій та інновацій розрахований на широкий спектр науковців – від початківців до професорів і академіків . Він допоможе науковцям визначити унікальність своєї ідеї,  зрозуміти як свій винахід можна захистити та комерціалізувати»- наголосив заступник директора державної організації «Національний офіс інтелектуальної власності» Данило Цьвох.

-У  світі стартапів і проектів є таке правило,коли за 15 секунд треба пояснити суть проекту. Доступ до міжнародних патентних баз даних, надає інструментарій швидко здіснювати пошук та отримувати результат. На базі Центру науковці зможуть проходити навчання і отримувати сертифікат Міжнародного рівня, — резюмував Данило Цьвох.

Категория: Архив, Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: