Skip to content

До розробки стратегії розвитку Дніпра долучиться візіонер зі світовим ім’ям Ден Андерсон

Катерина Гаценко

Катерина Гаценко

До розробки стратегії розвитку Дніпра долучиться візіонер зі світовим ім’ям Ден Андерсон. Новости Днепра.

До розробки стратегії розвитку Дніпра долучиться візіонер зі світовим ім’ям Ден Андерсон. Новости Днепра.

На запрошення виконувачки обов’язків заступника міського голови Дніпра Яніки Мерило до офісу «Агентства розвитку Дніпра» завітав всесвітньовідомий фахівець із розробки міських стратегій та муніципальних стратегій із ревіталізації (повернення до життя) індустріальних районів Ден Андерсон. Про це кореспондент «НМ» дізнався в прес-службі міської ради Дніпра.
Серед його робіт – програми для міст Великої Британії (Ньюкасл, Манчестер, Бірмінгем, Лондон), США (Портленд, Сіетл, Лос-Анджелес), Казахстану (Алмати, Астана), Грузії (Тбілісі). Зважаючи на величезний досвід пана Андерсона, його запросили долучитися до розробки стратегії розвитку міста Дніпра. Фахівець запропонував розглянути приклад м. Белфаст (Північна Ірландія), в якому він впроваджував стратегію зміни іміджу та відродження туристичного сектора шляхом ефективного використання публічного простору.

— Концептуальне бачення пана Андерсона полягає в тому, що бізнес-виробництва є первинними, а туризм – обслуговувальним. Але ж туристичний комплекс міста мусить мати 3 стовпи. Перший – це точки, події, об’єкти, які привертають увагу туристів. Другий – міська інфраструктура. Третій, окрім сфери індустрії гостинності, включає наявність протягом усього року, цілодобово подій, що враховують побажання відвідувачів (одних цікавить емоційний, інших – інтелектуальний досвід). Тобто, слід замислюватися над стимулюванням повторного відвідування міста. Але початковий фокус повинен бути на локальному, внутрішньому туристі, його потребах і побажаннях. Коли внутрішній турист задоволений, то іноземний не змусить себе чекати, – каже заступник директора з питань інвестицій «Агентства розвитку Дніпра» Олексій Самовалов.

Категория: Архив, Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: