Skip to content

У Дніпрі містянам вирішили у незвичний спосіб розповісти історії відомих жінок

Кристина Гришанова

Кристина Гришанова

У Дніпрі містянам вирішили у незвичний спосіб розповісти історії відомих жінок. Новости Днепра

8 березня у Дніпрі провели акцію «Видатні дніпрянки». На Європейській площі роздавали містянам букети квітів та спеціальні листівки-закладки із зображенням відомих жінок Дніпра та їхніми цитатами.

Мета акції – позбавити суспільство застарілих стереотипів про святкування 8 Березня і розказати історії видатних жінок у новому та цікавому форматі. Тиждень тому в міському електротранспорті розмістили плакати із зображеннями та інформацією про відомих дніпрянок. Також у соцмережах запустили флешмоб з хештегом #ВидатніДніпрянки.

-До цього слід привертати увагу. Сьогодні у світі відзначають Міжнародний день боротьби за права жінок. І ми з Молодіжною радою Дніпра, яка виступила ініціатором заходу, проводимо інформаційну кампанію «Відомі дніпрянки». Вона проходить одночасно в електротранспорті, соцмережах і на вулицях нашого міста. Ми всіх запрошуємо долучитися до неї, – зазначила начальник відділу молодіжної політики та національно-патріотичного виховання управління молоді, позашкільної освіти та національно-патріотичного виховання департаменту гуманітарної політики міськради Ганна Браткова.

Організатори акції зібрали 11 історій жінок, які мали значні досягнення й прославили справу, якою займалися. Серед них – директорка першої жіночої гімназії Олександра Риндовська, балерина та скульпторка Поліна Горенштейн (Ліна По), перша олімпійська чемпіонка незалежної України Оксана Баюл, українська письменниця, мандрівниця та теософ Олена Блаватська.

-Це, щонайменше, незвично. Знаєте, коли б мене попросили перелічити відомих жінок мого міста, я б добряче задумалася. Адже про це, на мій погляд, дуже мало інформації. А так ти бачиш листівку, читаєш про людину і далі тобі вже самій хочеться дізнатися про неї більше. Взагалі – дізнатися більше про таких жінок, – ділиться враженнями дніпрянка Олена.

Організатори й надалі збиратимуть у соцмережах інформацію про видатних мешканок Дніпра, щоб наступного року розповісти містянам уже не менше сотні історій. Крім того, у планах молоді запустити ще один флешмоб – «Видатні дніпряни».

Категория: Архив, Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: