Skip to content

В Дніпрі АТОвці відсвяткували День студента

Екатерина Матвеева

Екатерина Матвеева

В Дніпрі АТОвці відсвяткували День студента. новости Днепра

Сьогодні у Національній металургійній академії привітали зі святом новоспечених студентів з числа АТОшників, які повернулися з війни на сході.

Близько п’ятдесяти АТОвців відсвяткували День студента, а деякі з них – вперше. Здобувати освіту вони будуть безкоштовно.

В Дніпрі АТОвці відсвяткували День студента. новости Днепра

Дмитро Григор’єв, демобілізований воєнний, починає свій новий шлях у 37:

— Все життя працював зварювальником, потім пішов на фронт. Як учасник бойових дій отримав можливість безкоштовного навчання у виші. Обрав нікопольську філію металургійної академії, спеціальність – інженерне проектування. Відчуваю, що зможу досягти більшого в житті. У планах – робота за спеціальністю на керівній посаді»

У нікопольській філії металургійної академії зараз навчається й АТОвець Віталій Бороденко. Йому 43. Завдяки можливості отримувати вищу освіту, поліпшилось його самопочуття:

— Працюю металургом у Покровському гірничо-збагачувальному комбінаті. Планую кар’єрний ріст. Але для початку – вивчусь».

Ректор металургійної академії Олександр Величко зазначає, що кожен з цих колишніх воєнних зможе працювати в економічній сфері.

За його словами, найчастіше АТОвці обирають такі спеціальності: металургія, галузеве машинобудування, автоматизація виробничих процесів.

В Дніпрі АТОвці відсвяткували День студента. новости Днепра

— Президентська програма виконується – учасники бойових дій, їхні діти, а також рідні загиблих АТОвців мають можливість безкоштовно навчатися у вишах,– розповіла радник голови ДніпроОДА Ольга Горб. — Як приклад – Національна металургійна академія. У її нікопольській філії з цього року навчаються півсотні демобілізованих. Сьогодні вітаємо їх із Днем студента. Для багатьох – він перший у житті.

Категория: Архив, Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: