Skip to content

Оплатити проїзд в електротранспорті Дніпра можна карткою

Шумская Елизавета

Шумская Елизавета

Оплатити проїзд в електротранспорті Дніпра можна карткою. Новости Днепр

Відтепер у Дніпрі оплатити проїзд у електротранспорті можна за допомогою банківської картки.

Оплатити проїзд в електротранспорті Дніпра можна карткою. Новости Днепр

 

Встановлення в електротранспорті валідаторів є другим етапом впровадження електронного квитка у Дніпрі.

Сплачувати проїзд банківською карткою у всіх трамваях і тролейбусах міста можна буде вже за кілька місяців. Термінали у вагонах встановлюватимуть щодня – коли транспорт приїжджатиме у депо.

Слід зазначити, що термінали для оплати проїзду розробили спеціально для Дніпра. Система оплати приймає картки будь-якого банку та працює залежно від їхнього типу – безконтактно, через банківський чіп або магнітну стрічку. Уся процедура займає лише кілька секунд.

Про те, що транзакція пройшла успішно, пасажира повідомить смайлик на екрані валідатора. У свою чергу, кондуктор перевіряє оплату за допомогою переносного терміналу – він прив’язаний до конкретного вагону, тож схитрувати не вийде. Після цього контролер видає пасажиру відповідний чек.

Оплатити проїзд в електротранспорті Дніпра можна карткою. Новости Днепр

— Спочатку ця пілотна система з’явиться у трамваях першого маршруту, адже він є найпопулярнішим серед містян. Далі ми масштабуватимемо цю систему у всьому електротранспорті. Наступним етапом буде повноцінний електронний квиток, коли пільговики зможуть самостійно валідувати свою картку і їздити безкоштовно, – зазначила в.о. заступника міського голови Яніка Мерило під час тестування системи.

Для зручності пасажирів термінали встановлюватимуть біля кожних дверей вагону. Кондуктори до нововведення наразі звикають. Кажуть: система хоч і незвична, однак цікава та необхідна для транспорту. Перші пасажири також схвалюють новацію.

Оплатити проїзд в електротранспорті Дніпра можна карткою. Новости Днепр Оплатити проїзд в електротранспорті Дніпра можна карткою. Новости Днепр

Категория: Архив, Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: