Skip to content

2,5 тисячі марафонців з усього світу змагатимуться у Дніпрі

Шумская Елизавета

Шумская Елизавета

Найбільший в Україні призовий фонд і належна турбота про спортсменів: Восени Дніпро готується приймати одразу дві масштабні спортивні події.

Восени до Дніпра вкотре з’їдуться бігуни з різних країн світу. 24 вересня у рамках програми мера Бориса Філатова «Дніпро – спортивна столиця» у місті відбудеться Dnipro ATB Marathon, який має зібрати близько 2,5 тис. спортсменів. Також у рамках цих змагань Дніпро вперше прийматиме чемпіонат України з марафонського бігу серед дорослих. Реєстрація на основні дистанції марафону, а це – 42 км, 21 км і 5 км, вже стартувала.

-Хотілося б, щоб на марафоні у вересні було якомога більше спортсменів. У нас є досвід проведення марафону та напівмарафонів. Тож восени бігова подія пройде на ще більш високому рівні, – зазначив Борис Філатов під час прес-конференції 18 липня.

Право провести в себе чемпіонат країни з марафонського бігу серед дорослих Дніпро виборов завдяки якісній організації марафону та напівмарафонів. Протягом семи років незмінним господарем першості було місто Біла Церква.

-Рівень, який ми продемонстрували минулого року, дав нам змогу претендувати на звання не просто спортивної, а й бігової столиці. До нас приїде еліта цього виду спорту, для якої ці змагання будуть відбірковими на чемпіонат Європи. Ми також чекаємо всіх любителів бігу, – повідомила президент Федерації легкої атлетики Дніпра Марина Філатова.

Для учасників Dnipro ATB Marathon обладнають 8 пунктів гідратації та харчування. Це – 1,5 тис. літрів води, ізотоніки, 2 тонни фруктів і печива. За станом здоров’я бігунів стежитимуть 13 карет швидкої допомоги та 9 екіпажів Червоного Хреста. Траса марафону, як і торік, проляже з площі Героїв Майдану в бік Льодової арени на Заводській Набережній, а також у бік ж/м Перемога-3 по Набережній Перемоги. Заради безпеки та комфорту маленьких бігунів маршрути дитячих забігів дещо скорегували. Про всі перекриття доріг і зміни в русі громадського транспорту дніпрян попередять заздалегідь.

Призовий фонд цьогорічного марафону у Дніпрі сягне 300 тис. грн. Кошти виділяє генеральний спонсор змагань – компанія «АТБ». Її представниця Наталя Шаповалова, зокрема, наголосила: компанія підтримує місто в реалізації програми «Дніпро – спортивна столиця».

Традиційно перед марафоном на учасників чекають відкриті тренування з президентом Федерації легкої атлетики Дніпра Мариною Філатовою. Реєстрація на дистанції марафону триватиме до 23 вересня 2017 року або до вичерпання ліміту учасників. Взяти участь у забігах безкоштовно зможуть пенсіонери, люди з обмеженими можливостями, а також атовці.

Деталі на сайті: wwwstartdnipro.com. Пряму трансляцію змагань можна буде переглянути на спортивному інтернет-каналі X-sport.

Нагадаємо, що перший марафон у Дніпрі – осінній Dnipro Eco Marathon – зібрав близько 1,5 тис. учасників із різних країн світу. Також минулого тижня Дніпро став першим українським містом, яке провело чемпіонат світу з воднолижного спорту.

Категория: Архив, Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: