Skip to content

Що чекає на гостей Євробачення

Марианна Стец

Марианна Стец

Для гостей Євробачення у Києві готують 3D-mapping-show, розважальні локації, «Kyiv art week» і багато іншого

Про це повідомляється на сайті Київської міської державної адміністрації.

Упродовж двох тижнів очікується 20 тисяч іноземних туристів та в 2-3 рази більше глядачів з інших міст України. На них чекає цікава розважальна програма. Різні заходи відбудуться на Софійській, Троїцькій, Контрактовій та Поштовій площах, а також в Національному історико-архітектурному заповіднику «Київська фортеця».

За словами заступника голови КМДА Олексія Резнікова, на Троїцькій площі звучатимуть кращі зразки національної музики, сучасних творів музичного та театрального мистецтва. Концерти класичної музики за участю оркестру театру оперети, виступи джазових музикантів і народних колективів. Крім того, тут будуть фуд-корти, майстер-класи, виставки-продажі, дитячі розваги, фотозони, туристичний інформаційний центр.

На Контрактовій площі презентують Культурно-мистецький проект «Feel Ukraine» – «Відчуй Україну». Кожен день буде присвячений окремій темі: день джазу, день майстрів, день української літератури, день образотворчого мистецтва, день костюма і прикрас.

У Національному історико-архітектурному заповіднику «Київська фортеця» буде розважальна зона «Перший київський пленер «Kyiv art fort 2017». Головна ідея проекту – використання оборонної споруди для формування мирної художньої платформи. Запланована зустріч громадських і культурних діячів із бійцями АТО, які знаходяться на лікуванні та реабілітації в Головному військовому клінічному госпіталі. У день святкування Дня Європи пройде благодійна виставка-аукціон на підтримку поранених бійців АТО.

У рамках тижня сучасного мистецтва «Kyiv art week» заплановано участь шести музеїв, понад 20 галерей України та інших країн.

Ще заплановано культурно-мистецький проект показу 3D-mapping-show «Kiyv Light Fest» – міжнародний фестиваль світла і медіа-арту.

Категория: Новости Днепра, Новости Культуры Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: