Skip to content

У Дніпровській підземці відкрилася фотовиставка «Сучасне мистецтво в метрополітені» (ФОТО)

Юлия Мухина

Юлия Мухина

31 березня у Дніпровському метро урочисто відкрили фотовиставку «Сучасне мистецтво в метрополітені». Організаторами заходу виступили громадська організація «Вірменська молодь Дніпропетровської області», Молодіжна рада Дніпра за підтримки управління молоді, позашкільної освіти та національно-патріотичного виховання міськради.

Відбір світлин для експозиції тривав протягом лютого. Усього надійшло 100 робіт від фотографів-аматорів. З них обрали 50 найкращих. Світлини розмістили на чотирьох станціях метро – «Вокзальній», «Метробудівників», «Металургів», «Заводській».

 «Найбільше фоторобіт розміщено на станції «Вокзальна» – понад 20. Тут представлені світлини у двох тематиках – «Ми – українці» та «Сучасний Дніпро». На наступних станціях роботи на теми «Історичний Дніпро» та «Брати наші менші». Такою виставкою хочемо популяризувати серед містян метрополітен як вид транспорту. Сподіваємося, що й самим дніпрянам, і гостям міста буде цікаво подивитися на сучасні краєвиди Дніпра, на історичну забудову та тварин. Це досить цікаві та якісні роботи. Дякуємо всім фотографам, які відгукнулися і взяли участь у конкурсному відборі, а також Молодіжній раді Дніпра та управлінню молоді міськради, які активно підтримували й допомагали у проведенні заходу», – сказала голова ГО «Вірменська молодь Дніпропетровської області» Еліна Сорсорян.

За словами заступника директора департаменту гуманітарної політики – начальника управління молоді, позашкільної освіти та національно-патріотичного виховання Одарки Білої, фотовиставка в метро – це своєрідний арт-майданчик.

«Експозиція влаштована для того, щоб людям було приємно й цікаво пересуватися за допомогою метрополітену. Можливо, людина, тривалий час мешкаючи у Дніпрі, не користувалася підземкою, а зараз, почувши про таку виставку, захоче ознайомитися і з творчістю місцевих фотографів-аматорів, і з самим метро. Нас активно підтримало керівництво метрополітену, ми вдячні йому за це», – зазначила представниця мерії.

Під час відкриття заходу одну з учасниць фотовиставки «Сучасне мистецтво в метрополітені»  Юлію Кулініч Молодіжна рада Дніпра нагородила подякою та подарунком.

«Дізналася про проведення фотоконкурсу зовсім випадково, зі сторінок однієї із соціальних мереж. Заповнила анкету для участі та подала свої фотороботи, які відібрали для цієї виставки. Фотографією захоплююся зі шкільних років. Приємно, що мене сьогодні відзначили», – розповіла дівчина.

Фотовиставка «Сучасне мистецтво в метрополітені» працюватиме протягом двох тижнів.

 

 

Фото Антона Павлюкова

Категория: Новости Днепра, Новости Культуры Днепра

Метки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: