Skip to content

За втручання прокуратури договір іпотеки Військового шпиталю визнано недійсним

Юлия Мухина

Юлия Мухина

Рішенням господарського суду Дніпропетровської області від 14 березня 2017 року задоволено позов прокуратури області, яким визнано недійсним договір іпотеки приміщення Військового шпиталю у Дніпрі, укладений між двома банками.

Про це повідомили в прес-службі прокуратури області.

Як повідомлялось раніше, у жовтні минулого року Вищим господарським судом України було задоволено позовні вимоги Регіонального відділення Фонду державного майна України по Дніпропетровській області, яким з незаконного володіння приватного підприємства та банку витребувано нерухоме майно – приміщення Військового шпиталю у м. Дніпро та зобов’язано повернути його у власність держави в особі вищезазначеного Фонду.

Проте, всупереч вимог чинного законодавства банк (з місцем реєстрації в Україні, м. Київ), достовірно знаючи про ухвалу господарського суду Дніпропетровської області щодо заборони відчуження вказаного нерухомого майна, в період слухання справи судом першої інстанції незаконно передав приміщення Військового шпиталю, яке є державною власністю, в іпотеку іншому банку-бенефіціару (з місцем реєстрації у Республіці Казахстан).

Категория: Новости Днепра

Метки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: