Skip to content

Школи та бібліотеки Дніпра отримали книжки від газети «День»

Анна Заикина

Анна Заикина

Учора в «Музеї українського живопису» відбулася урочиста передача історико-патріотичних книжок, виданих газетою, в рамках акції «Подарунок рідній школі».

162 школи та 40 бібліотек міста отримали комплект книжок, серед яких «Повернення в Царгород», «Сестра моя Софія», «Катастрофа і тріумф. Історії українських героїв», «Я — свідок. Записки з окупованого Луганська», «Україна Іncognita ТОП-25», а також річну підписку на газету.

Газета «День» видає власну літературу вже 15 років, за цей час у світ вийшли десятки книжок та брошур (серії «Бронебійна публіцистика» та «Підривна література»), автори яких намагаються підірвати історичні стереотипи та змінити ставлення українців до себе.

— Усі наші книги – не про минуле, а про майбутнє України, про те, якою великою та успішною державою вона має бути, — зазначила Лариса Івшина, головний редактор газети «День» та засновниця бібліотеки газети. — Одна з них – «Сестра моя Софія» — змальовує досвід Болгарії, але дає змогу українцям відкрити себе, відкрити власну державу. Це як історії двох сестер – Болгарії та України.

Дніпро долучився до акції за підтримки партнерів газети, міського голови Бориса Філатова та народного депутата Віктора Галасюка.

Анна Заікіна

Категория: Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: