Skip to content

ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» — 15 кримінальних проваджень

Людмила Гейко

Людмила Гейко

Криворізькою місцевою прокуратурою №1 здійснюється процесуальне керівництво у 15 кримінальних провадженнях, розпочатих за фактами порушення правил безпеки, допущених посадовими особами ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг», зокрема й тих, що спричинили травмування та загибель працівників (ч.1,2 ст. 272 КК України).

Про це повідомили в прес-службі прокуратури України в Дніпропетровській області.

Так, протягом 2016 року в ході технологічного процесу з виробництва металу на підприємстві постраждало 18 людей, що призвело до втрати їх працездатності; від отриманих травм загинуло 2 людини, ще 31 особа отримала професійні захворювання.

Також встановлено, що в порушення діючого законодавства, яке зобов’язує роботодавця повідомляти про нещасні випадки Головне управління Держапраці в області, органи прокуратури та органи місцевого самоврядування, а також соціальні фонди за місцем знаходження підприємства, посадовці ПАТ протягом 2015-2016 років приховали три нещасні випадки, які сталися на виробництві. Так, у 2015 році працівники підприємства двічі постраждали через вихід доменного газу, пожежу та вибухи, а у 2016 році – через викид розплавленого металу.

Крім цього, позаплановою перевіркою, проведеною Головним управлінням Держпраці в області, встановлено, що з 1000 існуючих на виробництві вантажопіднімальних механізмів (кранів) 504 мають технічні несправності (з якими вони й експлуатувались).

За всіма вищевикладеними фактами зареєстровані кримінальні провадження, які розслідуються органами поліції.

Криворізькою місцевої прокуратурою №1 протягом 2016 року направлено до суду 2 кримінальні провадження з обвинувальними актами відносно посадових осіб ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг», у тому числі й щодо смертельного нещасного випадку. Судовий розгляд цих кримінальних проваджень призначено на січень 2017 року.

Категория: Криминал, Новости Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: