Skip to content

Борис Філатов розповів про вартість проїзду в міських автобусних маршрутах

Людмила Гейко

Людмила Гейко

У результаті складних і тривалих переговорів з перевізниками вартість проїзду на 51 маршруті (39% напрямків міських маршрутних таксі) вдалося зафіксувати на рівні 5-ти, а подекуди й до 4 грн.

Про це під час спільної прес-конференції з представниками перевізників Дніпра 15 грудня
повідомив міський голова Борис Філатов.

З 3 грудня вартість проїзду в більшості міських маршруток зросла до 6 грн. Подорожчання охопило 117 маршрутів різних напрямків зі 132 наявних у місті. Загалом це 89% всієї мережі цього виду транспорту. Нова ціна лягла тягарем на сімейні бюджети дніпрян. Без втручання в ситуацію
міської влади Дніпру міг загрожувати транспортний колапс.

«Перевізники, користуючись рішенням колишнього складу виконкому, в односторонньому порядку підняли ціни на проїзд до 6 грн. Це було лише перше підвищення. До нового року в планах було подорожчання проїзду до 7 і 8 грн. Я не міг не відреагувати на ситуацію, хоча в перевізників були
на це юридичні підстави, зокрема, відповідне рішення суду», – сказав мер Борис Філатов.

Загалом вдалося збільшити у понад 3 рази кількість маршрутів з тарифом 5 грн і менше. Якщо раніше в межах цієї вартості працювали 15 маршрутів, то тепер – 51. Перевізникам також необхідно буде розмістити в салонах своїх маршруток відповідні оголошення про зміну вартості проїзду. Змінені тарифи почнуть діяти з 17 грудня.

Очільник міста наголосив, що з перевізниками вдалося досягти компромісу попри те, що ситуація могла дійти або до системного конфлікту з ними щодо перерозподілу ринку, або до звернення в Укртрансінспекцію.

Борис Філатов назвав умови двосторонніх домовленостей прийнятними. При цьому були ретельно проаналізовані тарифні складові й протяжність маршрутів. Керівник Дніпра також наголосив, що спільна робота з перевізниками має бути прозорою й чесною. При цьому не мають страждати
інтереси обох сторін.

«Такий діалог відбувся між перевізниками та міською владою вперше. Пільги з податку на землю, можливість придбання запчастин великим оптом – це фінансові механізми, які дозволили досягти економії», – сказав директор АТП 11205 Тарас Жуков.

Директор профільного департаменту мерії Ігор Маковцев також додав, що в ході спільних зустрічей вдалося досягти угоди про фіксацію рівня нинішніх тарифів до 1 травня 2017 року.

Разом з тим, для маршруток, які все ж перевозитимуть за ціною 6 грн, альтернативою стане міський електротранспорт, який частково дублює їхні маршрути. Борис Філатов зазначив, що 2017 рік оголошено роком муніципального транспорту в Дніпрі.

Наступного року на розвиток транспортної мережі заплановано виділити рекордні 772 млн грн. Також очікується, що місто отримає близько 50 нових сучасних тролейбусів, що дозволить якісно змінити обслуговування пасажирів. Також заплановані ремонти трамвайних колій, переїздів і
рухомого складу.

 

Категория: ЖКХ, Новости Днепра

Метки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: