Skip to content

Волонтерів Дніпра нагородили медалями «Захисник Вітчизни» та Почесними грамотами

Nataliya Adamovich

Nataliya Adamovich

У Дніпровській міській раді з нагоди Міжнародного дня волонтера відбулася церемонія нагородження волонтерів міста.

img_6546Перед нагородженням присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять тих, хто віддав життя за свободу та незалежність України.

«Сьогодні не буде пафосних слів, і немає сенсу говорити про унікальний характер волонтерського руху у нашій країні, про це вже багато сказано, — наголосив Борис Філатов. — Найбільше мені хочеться, щоб ви завжди були єдині, бо на вас — прекрасна, світла місія допомагати тим, хто цього найбільше потребує. Велика подяка вам!»img_6528

За добровільну самовіддану працю, активну життєву позицію, небайдужість, ініціативу, патріотизм і незламну віру 13 волонтерів міста отримали від міського голови Бориса Філатова медалі «Захисник Вітчизни», 29 — Почесну грамоту Дніпровської міської ради.

img_6515Тетяна Гаврилова («Вишиванка») — одна з тих, хто не зміг лишитися осторонь подій, які відбуваються в країні. До війни вона працювала бухгалтером і не мала жодного відношення до волонтерства. Зараз вона — керівник волонтерського колективу «Авто-Дніпро»: куточка для бійців, що транзитом проїжджають через наше місто. Крім того, у складі групи волонтерів взяла під опіку дітей «сірої зони»: Часового Яру, Новотроїцького та ін. Проте обов’язків бухгалтера, а ще — дружини і мами двох дітей з неї ніхто не знімав.img_6558

«Мрію про те, щоб скоріше закінчилася війна, щоб волонтери припинили закривати діри, які має закривати держава, — каже вона. — Але своїх підопічних ми ніколи не залишимо — будемо допомагати їм завжди».

Зазначимо, що народний відбір проводився до Міжнародного дня волонтера. Дніпряни подали понад 60 електронних клопотань з іменами та історіями тих, хто, на їхню думку, гідний високого звання. У стінах мерії нагороди вручали волонтерам, які до цього ще не отримували відзнак від міського голови.

Євгенія Рождественська

Категория: Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: