Skip to content

Грип до Дніпра ще не дійшов, та він уже не за горами

Юлия Бабенко

Юлия Бабенко

За інформацією Дніпровського міського відділу лабораторних досліджень у місті поки що реєструється захворюваність лише на ГРВІ.

Фахівці говорять, що кількість зареєстрованих випадків відповідає сезонному рівню  захворюваності на ГРВІ з тенденцією до щотижневого коливання  на 10-15%,  як серед дітей так і серед дорослого населення. Епідемічні показники рівня захворюваності не перевищені.

Про те, що показники рівня захворюваності на гострі респіраторні вірусні інфекції в місті не перевищені і випадків грипу поки не зареєстровано повідомила журналістам і головний лікар міського центру здоров’я Алла Толчинська Алла Толчинська.

%d1%82%d0%be%d0%bb%d1%87%d0%b8%d0%bd%d1%81%d1%8c%d0%ba%d0%b0-13

„За останній тиждень у місті на ГРВІ захворіли близько 5 тисяч містян, 67% з них – діти віком від 1 до 17 років, — зазначила вона. — За вказаний період до лікарень госпіталізовані 39 осіб”.

 

Кількість захворілих  дітей  від 0 до 17 років  в загальній структурі захворюваності  зросла  на  2.19 % .  Серед дорослого населення рівень захворюваності на ГРВІ зріс на 3.8% .

Хоча циркуляція вірусів грипу на території міста та області не виявлена, фахівці застерігають, що грип на території міста та області почне циркулювати вже  з середини грудня. Ще є час для щеплення і вироблення імунного захисту проти небезпечної хвороби.

Для цього в усіх центрах міста працюють кабінети щеплень. Всі хто не отримає щеплення за рахунок бюджету, можуть робити це в тих же в амбулаторіях центрів за місцем проживання, самостійно придбавши вакцину в аптечних мережах. При цьому необхідно обов’язково дотримуватися температурного режиму при транспортуванні вакцини з аптеки до амбулаторії.

 

 

Категория: Новости Днепра, Новости здоровья Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: