Skip to content

Президентський стипендіат мріє бути ветеринаром

Юлия Мухина

Юлия Мухина

%d1%88%d0%ba%d0%be%d0%bb%d1%8f%d1%80

13-річному Ігорю Замковому з села Партизанське Дніпровського району присвоїли президентську стипендію. Протягом року школяр отримуватиме гроші за перемогу у VI Міжнародному мовно-літературному конкурсі імені Тараса Шевченка.

Про це повідомили у департаменті освіти та науки Дніпропетровської ОДА.

Восьмикласник з Партизанського був наймолодшим з 30-ти претендентів на перемогу у VI Міжнародному мовно-літературному конкурсі імені Тараса Шевченка. На розсуд журі він представив свій твір і вірш, присвячений творчості видатного Кобзаря. Тематику обрав сам.

«Пропонувались різні теми. Я обрав «Патріотизм у родині», бо мені це до душі, – розповів Ігор Замков. – Любов до України та творчості Тараса Григоровича Шевченка у мене ще з двох років. Саме тоді бабуся вперше прочитала мені його вірш».

Підготовка до конкурсу займала увесь вільний час, пригадує мама Лариса Замкова.

«Син відмінник. Встигав і уроки робити, і до конкурсу готуватися. Він читав твори Тараса Шевченка, публікації критиків. Усе прочитане ми обговорювали у родинному колі. Щоб Ігорю було легше зрозуміти актуальність теми, ми проектували її на сучасні події», – розповіла жінка.

Кропітка робота дала результати. Школяр посів перше місце на конкурсі. Журі підкорили рядки хлопця:

«У пісні українській, лунає що поволі, бо мова солов’їна – дзвенить, мов джерело. В рядках Тараса вічних, де заклики до волі, – патріотизму в серці зернятко проросло».

Талант Ігоря Замкового відзначив і Президент України, який присвоїв йому річну стипендію.

На досягнутому восьмикласник з Партизанського не зупиняється. Вже готується до нового творчого конкурсу, але про кар’єру літератора хлопець не мріє. Зізнається, що твори та вірші – це хобі. У майбутньому він бачить себе ветеринаром.

Категория: Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: