Skip to content

Дніпрянам допоможуть безплатними ліками

Юлия Бабенко

Юлия Бабенко

До Дніпра прибув вже п’ятий за цей рік гуманітарний вантаж від фармацевтичних компаній, з якими наладив співпрацю Борис Філатов. Саме за сприяння мера і участі Благодійного фонду «Фармварта» місто знову отримало  безкоштовні ліки.

_mg_4376-20161110

«Цього разу медичні заклади міста отримали близько 3 тисяч упаковок високовартісних препаратів виробництва міжнародної фармацевтичної компанії «Еббот Лебораторіз» , — зазначив Борис Філатов, який особисто взяв участь у передачі  гуманітарної допомоги.  — За останні ж 7 місяців ми отримали медикаментів на загальну суму понад 8 мільйонів гривень. Благодійні фонди та фармацевтичні компанії допомагають нам не тому, що ми просто хороші. Вони допомагають тим, хто хоче працювати і показує результат».

Вартість препаратів, які 10 листопада доставили до центру первинної медико-санітарної допомоги № 5,  складає понад мільйон гривень. Головний лікар центру цього медзакладу Юрій Сапа, як ніхто знає, наскільки це важливо.

_mg_4386

_mg_4371

«Навіть за допомогою державної програми часткового відшкодування вартості дорогих ліків пацієнти іноді просто не можуть дозволити собі деякі препарати, — говорить він. – Тож без такої суттєвої підтримки мерії люди навряд чи змогли б придбати такі ліки. Це надзвичайно якісні  препарати для тих, у кого проблеми із  органами травлення, а також засоби, що стимулюють імунітет».

_mg_4381-20161110

Директор міського департаменту охорони здоров’я населення Андрій Бабський звернув увагу на те, що такі транші – суттєва економія для бюджету Дніпра. Розподіляти ж отримані препарати між медичними закладами міста будуть за єдиним принципом. Насамперед їх отримуватимуть диспансерні хворі, пацієнти з проблемами шлунково-кишкового тракту, зниженим імунітетом, діти та дорослі з групи соціального ризику, а також бійці АТО.

Юлія Бабенко

 

Категория: Новости Днепра, Новости здоровья Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: