Skip to content

У Краснова хочуть відмінити ProZorro

Екатерина Крылова

Екатерина Крылова

В партії «Громадська сила», схоже, мають намір звести нанівець усі досягнення Дніпра в сфері прозорості державних закупівель. Днями ТОВ «Житлокомсервісдніпро», засновником якого є Андрій Брус – кандидат в депутати до Дніпровської районної ради від партії «Громадська сила» на останніх місцевих виборах, отримало судове рішення про скасування встановленої Дніпровською міськрадою норми про те, що закупівлі від трьох тисяч гривень повинні проводити через систему ProZorro.

image

Згідно з чинним законодавством, через ProZorro закуповуються товари та послуги від 200 тисяч гривень та роботи вартістю від 1,5 млн грн. Проте місцева влада встановлює менші стартові суми, що допомагає зробити закупівлі відкритими й некорумпованими. Так було і в Дніпрі, поки суддя Бабушкінського районного суду Тетяна Єлісеєва не скасувала цю норму за позовом ТОВ «Житлокомсервісдніпро». Суддя послалася на те, що, відповідно до закону, замовники можуть, але не зобов’язані, використовувати електронну систему закупівель для відбору постачальника товару (послуги) і виконавця робіт, щоб укласти договір вартістю від трьох тисяч гривень.

На це судове рішення вже відреагував представник громадської організації «Громадський контроль» Артем Романюков. У соціальній мережі Facebook він повідомив, що громадська організація вже подала апеляцію на рішення судді Бабушкінського райсуду Дніпра.

Нагадаємо, за останні кілька місяців Дніпровська мерія піднялася з шостого на четверте місце в загальноукраїнському рейтингу використання системи електронних закупівель ProZorro. Завдяки системі в Дніпрі вдалося зекономити близько 53 млн грн бюджетних коштів.

Категория: Новости Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: