Skip to content

Екстазі, метамфетамін, спайси, марихуана та інші психотропні речовини продавались в інтернет-магазині (ФОТО)

Юлия Мухина

Юлия Мухина

%d0%bf%d1%81%d0%b8%d1%85Працівників інтернет-магазину психотропних речовин – організатора, збувача та оператора взяли цими днями у Києві поліцейські Управління з обслуговування Дніпропетровської та Запорізької областей Департаменту протидії наркозлочинності Національної поліції України.

Тривалий час магазин діяв у всесвітній мережі, реклама проходила на різних форумах та на стінах будинків у таких містах України, як Київ, Запоріжжя, Дніпро, Кривий Ріг, Харків, Миколаїв та інших. Оплату наркозлочинці отримували у криптовалюті «bitcoin», яку потім виводили на картку одного з популярних банків держави, з абонентами спілкувалися за допомогою мессенджерів Jabber, Telegram, Skype та Viber.

Замовлення «мисливцям за кайфом» відправляли кур’єрськими службами, також торгували шляхом «закладок», тобто безконтактного збуту.

%d0%bf%d1%81%d0%b8%d1%852

Під час обшуку у штаб-квартирі інтернет-наркоторговців вилучено пігулки екстазі, метамфетамін, курильні суміші (спайси), марихуану та інші наркотичні і психотропні речовини. На «чорному» ринку все це можна було б реалізувати приблизно за 500 тисяч гривень.

Також вилучено оргтехніку, зошити із записами, товарно-транспортні накладні тощо.

Відкрито кримінальне провадження за статтею 307 Кримінального кодексу України, відповідно до якої правопорушникам може загрожувати позбавлення волі на термін до 12 років.

Категория: Криминал, Новости Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: