Site icon Наше Місто

Дніпропетровщина отримала 70 тисяч вакцин від поліомієліту

Про це повідомила головний епідеміолог обласної дитячої лікарні Юлія Вербинська.


„Оскільки ліків від поліомієліту не існує, то врятувати від хвороби дітей може лише вакцина, — наголосила вона. – Наша область при потребі 40 тисяч доз вакцин отримала майже 70 тисяч, тож проблем зі щепленням немає. Просимо батьків звертатись у центри первинної медичної допомоги за місцем проживання, де й проведуть вакцинацію діткам.  Це якісна бельгійська вакцина, закуплена централізовано з необхідними висновками і рекомендаціями. На кожному флаконі є термоіндексатор, який допоможе дорослим переконатись в тому, що препарат якісний».

За словами Юлії Вербинської, сьогодні в нашій області від поліомієліту отримали щеплання більше 90 відсотків дітей. Необхідно убезпечити від тяжкого захворювання й решту.
Лікар нагадала, що поліомієліт – інфекційна хвороба, яка передається від хворої людини. Полівірус може тривалий час зберігатися в стічних водах. Проявляється хвороба високою температурою, головним болем, блювотою, діареєю, слабкістю в м’язах, ускладненим ковтанням. Захворювання приводить до інвалідизації, а до 10 відсотків з числа паралізованих помирають.

«На Дніпропетровщині, завдяки своєчасній вакцинації, випадків поліомієліту немає. Тож  просимо не нехтувати вакцинацією й решту батьків, діти яких ще щеплення не отримали», — наголосила Юлія Вербинська.

 Юлія Бабенко, фото автора

Категория: Новости Днепра, Новости здоровья Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version