Skip to content

Панове, здавайте зброю!

Юлия Мухина

Юлия Мухина

%d0%b7%d0%b1%d1%80%d0%be%d1%8fПрацівниками поліції Головного управління Національної поліції в Дніпропетровський області, здійснюється комплекс організаційних і практичних заходів, спрямованих насамперед на протидію незаконному зберіганню та розповсюдженню зброї, спецзасобів, боєприпасів і вибухових матеріалів, профілактики злочинів з їх використанню у злочинних цілях і не за призначенням.

Про ц е повідомили в прес-службі ГУ Нацполіції в Дніпропетровській області.

З цією метою з 01 по 31 жовтня 2016 року на території України проводиться загальнодержавний місячник добровільної здачі зброї, боєприпасів та вибухонебезпечних речовин.

Згідно зі статтею 263 Кримінального кодексу України, носіння, зберігання, придбання, виготовлення, ремонт, передача та збут вогнепальної зброї, боєприпасів і вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу, караються позбавленням волі на строк від 3 до 7 років.

Громадяни, які добровільно здали вогнепальну зброю всіх зразків, холодну зброю, бойові припаси, вибухові речовини або вибухові пристрої, що зберігалися в них без дозволу органів внутрішніх справ, звільняются від кримінальної і адміністративної відповідальності.

Якщо ж мисливська зброя та спецзасобі не значиться серед викраденої чи серед тієї, що розшукується, то її дозволяється зареєструвати на особу, яка її добровільно здала.

Основна мета місячника є доведення до свідомості громадян України існуючої норми чинного законодавства щодо звільнення їх від кримінальної відповідальності при добровільній здачі зброї та вибухових матеріалів і надання можливості позбутися зазначених предметів і матеріалів, які вони незаконно зберігають.

З питань добровільної здачі зброї, боєприпасів, вибухових речовин звертайтеся до найближчого підрозділу поліції або:

— Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області, адреса: м. Дніпро, вул. Троїцька, 20-а (тел. 756-56-65, 756-56-66, 756-56-63, 102).

 

Категория: Криминал, Новости Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: