Skip to content

Дніпряни збирають кошти на біговий протез для спортсмена Олексія Бондаренка, який мріє виступити на Паралімпіаді-2020

Юлия Мухина

Юлия Мухина

protezУ Дніпрі набирає обертів благодійна акція зі збору коштів на біговий протез для місцевого спортсмена Олексія Бондаренка. Він кілька років тому втратив ногу внаслідок ДТП, та не здався і вирішив попри все залишитися у великому спорті. Не бути байдужими й допомогти наполегливому хлопцеві підкорити Паралімпійські ігри-2020 у Токіо закликав і мер Дніпра Борис Філатов.

Олексій Бондаренко будував кар’єру професійного боксера, але мрії завадила автомобільна катастрофа. Під колеса машини він потрапив п’ять років тому. Тоді чоловік втратив багато крові та провів у комі чотири дні. Він боровся за життя і переміг. Та, незважаючи на всі зусилля, лікарям не вдалося врятувати спортсмену частину правої ноги.

Проте колишній боксер не втратив віри в себе. Наполегливі тренування, які він розпочав ще в лікарняній палаті, дозволили наново розкрити здібності вже у паравелоспорті. Цьогоріч Олексій почав випробовувати сили в тріатлоні. Та відсутність спеціального протеза змушує відчайдуха долати заключний етап змагання – бігову дистанцію – на звичайних милицях.

Дніпрянин вкотре вразив усіх під час «Дніпро Екомарафону». Олексій Бондаренко підкорив вражаючу дистанцію у 10 кілометрів. «Коли ти опускаєш руки, то згадай, як Льоша 25 вересня пробіг у Дніпрі під час марафону 10 кілометрів на милицях. Допоможіть Льоші купити біговий протез», – написав Борис Філатов на своїй сторінці у соцмережі. Мер також додав, що, крім грошей, надважливою є сила єдності, яка завжди вирізняла дніпрян.

Біговий протез коштує 10 тис. доларів США. Саме він подарує Олексію Бондаренку шанс стати, як він сам каже, першим в Україні марафонцем без однієї ноги. Про всі фінансові надходження майбутній паралімпієць регулярно звітує в офіційній групі у соцмережі. Збір коштів триває до 1 листопада.

Реквізити: Бондаренко Олексій Васильович, ПриватБанк 4149 4996 4020 6601.

Категория: Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: