Skip to content

Діло — труба! У місті орудують шахраї

Людмила Гейко

Людмила Гейко

Заступник міського голови Михайло Лисенко викрив шахраїв, які від імені міськводоканалу чистили труби в квартирах людей невідомою речовиною.

Вони розклеювали на будинках оголошення, в яких від імені «Дніпроводоканалу» пропонували нібито безоплатні послуги з очищення труб. Однак після закінчення робіт за них доводилося платити. Інакше людям погрожували відключенням води. На такий «сервіс» містяни почали скаржитися до мерії. Аби вивести зловмисників на чисту воду, Михайло Лисенко покликав їх у власне помешкання.

2

Оголошення про послуги «ДніпроВодоканалСервіс» розміщували по всьому місту. За інформацією Михайла Лисенка, схожі схеми почали працювати також в Києві.

3«Нам невідомо, яким чином відбувається чистка, що вони заливають туди. У нас є лише одна організація – це «Дніпроводоканал», є обслуговувальні суміжні організації – житлосервіси. До них можна звернутися. Ми просимо не користуватися послугами невідомих організацій», – зазначив Михайло Лисенко.

Середня вартість прочищення труб коштувала 144 грн. Саме в таку суму оцінили білі кристали невідомого походження, якими й здійснюють очищення. За це навіть видавали квитанції.

Чоловік на ім’я Ярослав, який виконував роботу, не зміг згадати ані назви своєї фірми, ані де вона розташовується. Каже, знайшов вакансію через інтернет і не замислювався, що саме він робить.

Провідний інженер-інспектор відділу контролю за внутрішньою діяльністю підприємства «Дніпроводоканалу» Олег Салуха упевнений, небезпека ситуації криється саме в невідомих речовинах, якими представники горе-фірми проводять чистку труб.

4«Це може бути небезпечно, бо можна пошкодити трубопровід, це також може бути небезпечно для здоров’я городян», – розповів Олег Салуха.

1 5

Категория: Новости Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: