Skip to content

Щодня на Дніпропетровщині ВІЛ-інфекцію виявляють у 7 пацієнтів

Юлия Бабенко

Юлия Бабенко

За інформацією головного лікаря обласного Центру здоров’я Юрія Корягіна, у Дніпропетровській області за весь час спостереження за ВІЛ-інфекцією зареєстровано понад 68 тисяч ВІЛ-позитивних осіб. Звернулись до лікарів-інфекціоністів та встановлено діагноз  47 тисячам хворим на ВІЛ/СНІД. Понад 8 тисяч вже померло від СНІДу. Перебувають під диспансерним спостереженням понад 25 тисяч хворих. В поточному році кожного робочого дня діагноз ВІЛ-інфекція встановлювався 7-8 пацієнтам.

DSCF3403
— На сьогодні в області антиретровірусна терапія безкоштовна і доступна 10284 ВІЛ-інфікованим хворим, серед них 542 дитини, — зазначає лікар. — АРВ-терапія представляє складну схему прийому препаратів, яку довічно повинен приймати пацієнт. Важливо, щоб пацієнт був прихильний до терапії і дотримувався рекомендацій лікаря. Деякі СНІД-дисиденти, вчені, лікарі, громадські діячі, стверджують, що вірусу ВІЛ ніхто не бачив, і все це велика афера фармацевтичних компаній. Але це не так, щодня в закладах охорони здоров’я області вмирають від СНІДу 3-4 хворих.
До речі, в Україні з 1987 до 1995 року були зареєстровані поодинокі випадки захворювання на ВІЛ/СНІД. Та починаючи з 1996 року, епідемія розпочала розповсюджуватися у геометричній прогресії, з того часу офіційно зареєстровано близько 284 тисяч хворих на ВІЛ/СНІД. На диспансерному обліку знаходиться близько 127 тисяч ВІЛ-інфікованих, серед них 34 тисячі хворих на СНІД.
Юлія Бабенко, фото автора.

Категория: Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: