Skip to content

У центрі Дніпропетровська з’явиться 1,5-метрове великоднє яйце

Марианна Стец

Марианна Стец

JzO6ELXVFdk30 квітня з 11.00 на набережній відбудеться свято, присвячене Великодню.

На Фестивальному причалі працюватимуть майстер-класи з писанкарства. Долучитися до них зможе кожен. Там же буде встановлено 1,5-метрове яйце із фанери, розписати яке до 14.00 зможуть усі бажаючі. Фарби принесуть самі організатори заходу. Для дітей проведуть цікаві інтерактиви та ігри, переможці яких отримають подарунки.

– Минулого року ми також створили подібне пасхальне яйце розміром 1200 на 900 міліметрів, – розповідає представник молодіжної організації «Арт-Мост» Дмитро Дембровський. – Цього року буде писанка розміром 1500 на 1200 міліметрів. Працювали ми над нею близько тижня. Наші майстри вже нанесли на яйце малюнок у техніці анти стрес та вже розписали три його частини. Таку техніку придумали відомі психологи. Юним жителям міста ми запропонуємо розфарбувати четверту частину. Крім того, ми запросили п’ять майстрів, які безкоштовно проведуть майстер-класи з писанкарства на справжніх курячих яйцях. Ми приготуємо близько 100 таких яєчок. По закінченню заходу городяни зможуть забрати їх із собою, освятити у церкві та з’їсти.

О 14.00 владика єпископ Симеон освятить писанку, створену всіма разом, та привітає всіх зі святом Великодня. Це велике яйце наступного дня поїде до переселенців із Донецька та Луганська. Для них також проведуть різноманітні майстер-класи.

– Дуже приємно, що ми маємо можливість спілкуватися із маленькими городянами, дарувати їм радість, – говорить ієрей Дніпропетровської єпархії Української православної церкви Київського патріархату отець Віталій. – У важкий для країни час вони не повинні сумувати. З благословення нашого владики єпископа Симеона ми допомагаємо дітям, які знаходяться у модульному містечку для переселенців. Також всіляко підтримуємо дітей-інвалідів по зору… Пасха – це велике православне свято. Воно символізує те, що Ісус Христос воскрес із мертвих.

Маріанна Стець

Категория: Новости Днепра, Новости Культуры Днепра

Метки: , , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: