Skip to content

Феєрія пейзажів Ігоря Єрмолова (ФОТО)

Юлия Мухина

Юлия Мухина

У Музеї українського живопису відкрилася виставка картин українського митця Ігоря Єрмолова.


Ігор ЄрмоловЖивописець народився в місті Рибінськ, Ярославської області в 1941 році. Навчався у Дніпропетровському художньому училищі з 1957 по 1962 рік. А з 1967 року брав активну участь в різних обласних, республіканських і всесоюзних виставках. З 1989 року Єрмолов був членом Національної спілки художників України. Його роботи зберігаються більш ніж у 17 країнах світу. В 2007 році художник пішов з життя, залишивши після себе багату творчу спадщину.

На експозиції представлено близько 80 творів митця із колекції Музею українського живопису. Два головних жанра робіт — пейзаж та натюрморт. Картини зачаровують магією кольорів, майстерним поєднанням усіх кольорів райдуги та їх відтінків. Здебільшого в них зображені мотиви української природи. Особливо Ігоря Єрмолова приваблювали Чернігівщина, з її ландшафтним багатством і Полтавщина, безкраї степові простори якої полонили серце художника. Також митець глибоко відчував красу міського пейзажу, про що свідчить ряд творів, присвячених Києву та Дніпропетровську. А в натюрмортах майстра переважають жовтогарячі та червоні фарби.

Людмила Тверська— Ігор Єрмолов — мій улюблений художник, — зізнається мистецтвознавець Людмила Тверська. — Я його називаю майстром живописної феєрії та кольору музики, адже соковитість фарб картин митця завжди викликає відчуття радості. Гадаю, що всім, у кого поганий настрій, обов’язково варто відвідати виставку цього чудового автора. Різнобарв’я кольорів усіх його картин асоціюється із фантастичним калейдоскопом, відомим усім нам з дитинства. Художник розвивався стрімко, поєднуючи різноманітні стилі на шляху від імпресіонізму до живописного експресіонізму. Так і утворився цей неповторний «єрмоловський стиль». Неможливо «розібрати» його по картинам. На всі роботи живописця потрібно дивитися лише як на одне ціле. До речі, тим, хто вперше бачив самого митця, було важко повірити, що він був автором цих робіт. Єрмолов був надзвичайно простодушною, привітною та скромною людиною. Колеги його любили, оскільки він ніколи ні з ким не сперечався. Його метою було не змінювати оточення, а виражати власний світогляд. Дехто навіть може замислитися: чи були які-небудь складнощі в житті майстра, роботи якого наповнені таким теплим світлом? Краса, яку бачив художник, залишається в наших серцях назавжди.

Маріанна Стець, фото автора

[flagallery gid=26]

Категория: Новости Культуры Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: