Skip to content

“Весна”, “Спорт” та “Мрія” : як завод Дніпра змінив життя людей

Супрун Юлія

Дніпролвський радіозавод

Виробами цього дніпровського заводу користувалися на батьківщині та за кордоном. Багато хто пам’ятає телевізори “Весна”, приймачі “Рекорд” та “Спорт”. Мова про Дніпропетровський радіозавод, який не працює вже 30 років. Старі фото нагадують нам минуле відомого заводу та Дніпра. Про це пише “Наше місто”.

У соцмережах опубліковані фото цехів ДРЗ – колишнього великого виробництва. Завод почав працювати 18 лютого 1947 року – спочатку практикували лише ремонт. Власне виробництво розпочалося пізніше: радіостанції «Урожай», приймачі «Рекорд», «Дніпро 52», «Дніпропетровськ», радіоли «Дніпро 58», «Промінь», «Чайка». Особливо популярними були малогабаритні транзисторні приймачі «Спорт», «Мрія» та «Геолог».

один з цехів ДРЗ
Один з цехів ДРЗ. Фото: ФБ-група “Катеринослав-Дніпропетровськ-Дніпро”
один з цехів ДРЗ
ДРЗ випускав популярні моделі телевізорів. Фото: ФБ-група “Катеринослав-Дніпропетровськ-Дніпро”

Перший телевізор “Весна” зійшов з конвеєра у 1964 році. 

Перший телевізор з’явився в нашому домі 1964 року – Весна… це була ціла інформаційна революція, – згадує у соцмережі дніпрянин.

Продукція ДРЗ
Продукція ДРЗ
Продукція ДРЗ. Колаж: НМ

Тривалий час телевізори “Весна” вважалися найкращим продуктом української електроніки. Рекорди з продажу побила модель “Весна-М”.  У 1983-84-му роках завод почав випускати нову модель – “Янтар”, якій судилося стати останньою.

Мені дуже приємно повернутися в минуле! Я пропрацював на ДРЗ 25 років. Займався розробкою. І впровадженням у виробництво всіх моделей Весна і Янтар. Ці моделі знала і купувала вся країна, – згадує користувач соцмережі.

Робота у цеху заводу
Робота у цеху заводу. Фото: ФБ-група “Катеринослав-Дніпропетровськ-Дніпро”

Нагадаємо, раніше ми писали про таємниці двох найвідоміших будинків Дніпра.

Категорія: Новини Дніпра, Унікальний Дніпро

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: