
Великий піст триває сім тижнів. Цьогоріч розпочався він третього березня, а закінчиться дев’ятнадцятого квітня. Це особливий період перед Великоднем, коли віруючі духовно готуються до найсвітлішого церковного свята року. Великодній піст супроводжується багатьма традиціями, пов’язаними з релігійними обрядами та сімейними святкуваннями, пише «Наше місто».
Ірина Іванівна – лікар у минулому, готує пісні страви на тиждень. Вже майже тридцять років вона дотримується посту. Жінка варить крем – суп із сочевиці, додає до неї моркву, картоплю, селеру, гриби та інші інгредієнти. Виглядає страва – апетитно.
Харчування в піст може бути смачним і корисним, пояснює жінка. За багаторічний досвід його дотримання вона вже накопичила багато рецептів страв, які поживні та насичені вітамінами та мікроелементами. Вони дуже потрібні організму під час гастрономічних обмежень.
Ірина Іванівна розповідає, разом з чоловіком вирішили дотримуватися посту після того, як повінчалися. Попервах було важко, згодом звикли. Найпопулярніша пісна страва родини – чебуреки з горохом та грибами.
Великий піст триває сім тижнів. Цьогоріч розпочався він третього березня, а закінчиться напередодні Великодня – дев’ятнадцятого квітня.
Медики попереджають, виходити з посту потрібно поступово, інакше – організм відреагує відповідно. Є великий ризик опинитися на лікарняному ліжку, якщо нехтувати рекомендаціями.
Раніше ми писали, як дотримуватися посту без шкоди для здоров’я.
Також ми писали, Великий піст 2025: правила, заборони та календар харчування.