Skip to content

Комфортний простір для очікування транспорту: у Дніпрі встановлюють сучасні зупинки

Реконструкція зупинок

У Дніпрі завершується масштабна реконструкція вулиці Калинової. Одним із яскравих результатів оновлення стали три нові зупиночні комплекси. Про це повідомляє «Наше місто» з посиланням на міську владу.

Наразі кипить робота між вулицями Янтарною та Зразковою.

Реконструкція зупинок

– Було встановлено три зупиночні комплекси за бюджетні кошти, нині йде фінальний етап роботи. У нових зупинок є багато переваг, але головна – це безпека та комфорт пасажирів під час очікування транспорту, — розповів заступник директора департаменту транспорту та транспортної інфраструктури Дніпровської міської ради Олександр Лещенко. Сьогодні, 12 жовтня, він черговий по місту.

Особлива увага під час будівництва приділялася потребам людей з інвалідністю. Всі комплекси обладнані тактильною плиткою та мають спеціальні місця для візків.

У Дніпрі кипить робота з реконструкції вулиці Калинової

– Від початку 2024 року вже встановили 12 зупиночних комплексів за бюджетні кошти. Також цьогоріч облаштовано 13 зупиночних комплексів за кошти інвесторів, — зауважив Олексій Орєшин, начальник відділу по роботі з зупиночними комплексами КП «Транспортна інфраструктура міста» Дніпровської міськради.

Ба більше, КП «Дніпровський електротранспорт» Дніпровської міськради встановило по вул. Калиновій нові інформаційні табло.

Інформаційне табло

-Це зупинки: «вулиця Зразкова», «Калинівський-5» та «вулиця Янтарна». На вулиці Янтарній та житломасиві Калинівський – 5 раніше табло не було взагалі. А саме на зупинці по вул. Зразковій ми замінили табло. Встановили табло з відображенням руху автобусів і тролейбусів. Зазначу, що на житломасиві Калинівський – 5 у нас одне табло оновлене – це табло тролейбус-автобус. А ще одне – відображує лише рух тролейбусів. Також виконано заміну контактної мережі включно з новими опорами та тросами кріплення контактної мережі, — прокоментував Нікіта Керенцев, провідний фахівець КП «Дніпровський електротранспорт» Дніпровської міськради.

Дорожня розмітка

 -Також вже оновлено дорожню розмітку холодним пластиком не лише на відремонтованій ділянці, а повністю від вул. Янтарної до просп. Слобожанського – 7,9 км осьових ліній. Найближчим часом ще нанесуть 64 м2 пішохідних переходів. Також по вул. Калиновій виконано капітальний ремонт 3 світлофорних об’єктів. На даному етапі робіт побаченим задоволений, — зазначив черговий по місту Олександр Лещенко.

 Також черговий перевірив й модульну захисну споруду біля зупинки громадського транспорту в районі будинку № 2 по вул. Березинській. На балансі КП «Транспортна інфраструктура міста» 27 таких захисних споруд.

Черговий перевірив й модульну захисну споруду біля зупинки громадського транспорту

-На жаль, систематично відбуваються акти вандалізму: люди викрадають електроустаткування, обмальовують стіни та використовують конструкцію як туалет. В усіх 27 спорудах довелося відновлювати освітлення. Тому встановили антивандальне – вмонтували в бетон точкові світильники, що зменшує вірогідність пошкодження ламп, та проклали усі проводи та елементи освітлення так, щоб унеможливити їх розкрадання. До того ж щодня проводиться прибирання біотуалетів, сміття тощо, — заувавжив Олексій Орєшин.

Олександр Лещенко додав, що модульна захисна споруда встановлена для того, аби містяни, які їдуть у транспорті або перебувають на зупинках, під час повітряної тривоги могли якнайшвидше знайти укриття.

Фото: ДМР.

Читайте також: Доплати до пенсій: хто може розраховувати на додаткові кошти.

Категорія: Важливо, Влада, ЖКГ, Новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: