Skip to content

ЕКСКЛЮЗИВ Куди піти у Дніпрі 11 жовтня

Афиша Днепра Редакция "Наше Місто Дніпро"

Афиша Днепра Редакция "Наше Місто Дніпро"

Сьогодні, 11 жовтня, Міжнародний день дівчаток. Віряни вшановують пам’ять святого апостола Пилипа. До Нового року залишився 81 день. 11 жовтня 2024 року — п’ятниця. 961-й день війни в Україні. Куди піти у Дніпрі сьогодні, дізнавались журналісти “Нашого Міста”.

ARTEMOV Jazz Festival. Jam 

Про фестиваль: мета фестивалю полягає в тому, щоб увічнити пам’ять про видатного джазового музиканта і композитора Сергія Артемова, який на початку повномасштабної агресії Росії проти України добровільно вступив до лав ЗСУ та загинув в бою під час виконання бойового завдання. До війни Сергій Артемов був активним учасником джазових сцен України та світу, гідно представляючи своє рідне місто Дніпро. Його позивний у ЗСУ був “Музикант”, що символічно підкреслювало його невід’ємний зв’язок із музикою навіть у військовій службі.

Цей позивний не просто відображав його професію – він став символом Сергієвої душі, його відданості мистецтву та країні. Навіть на полі бою, де лунають вибухи та свистять кулі, Сергій залишався “Музикантом”, людиною, яка несе світло і надію через музику. Його історія є нагадуванням про те, що навіть у найтемніші часи мистецтво може бути джерелом сили і натхнення.

ARTEMOV Jazz Festival – це данина пам’яті Сергію Артемову, але й відкриття непереможного духу української музики, яка здатна об’єднувати, лікувати та надихати. Через цей фестиваль ми продовжуємо його справу, це наше послання до сердець людей по всьому світу, підкреслюючи незламність і силу українського народу.

Сенс існування? ARTEMOV Jazz Festival просуває місцеву джазову музику, яка є важливим елементом культурної ідентичності Дніпра та країни. Зараз, як ніколи раніше, необхідно підтримувати та розвивати українську музику, демонструючи її багатогранність і високий рівень слухачам. Фестиваль став платформою для знайомства з українськими джазовими музикантами, які своїм талантом і працею сприяють культурному розвитку країни та формуванню її позитивного образу у світі.

Чому це важливо зараз? У часи війни та кризи мистецтво та культура стають важливими інструментами для підтримки духу нації. Джазова музика є втіленням свободи та емоційної експресивності. Джазова музика може об’єднувати людей різних культур і національностей навколо спільної любові до музики, сприяючи взаєморозумінню та солідарності в складні часи, водночас вшановуючи пам’ять тих, хто віддав своє життя за її свободу.

Де і коли: 21:00, у Філармонії, Воскресенська, 6, 350 грн

Балет-феєрія «Лісова пісня»

«Лісова пісня» – бренд українського балету.
Балет, створений композитором М. Скорульским, став візитною карткою українського хореографічного мистецтва.

В ньому є все що може зацікавити справжніх поціновувачів балету: романтичний сюжет, фантастична основа, поєднана з фольклорним колоритом, мотиви та інтонації народних пісень та танців — це справжня танцювальна поема.

Де і коли: 18:00  у театрі опери та балету, просп. Дмитра Яворницького, 72-А, 150-500 грн

Комедія «Всі чоловіки «зраджують»» 

За п’єсою Еріка Ассу «Круті віражі»

Чоловіки іноді залишаються вдома самі. Що вони роблять? Читають вдома книжки? У гаражі ремонтують автомобіль? Грають у комп’ютерні ігри? Або йдуть на «полювання» за відсутності дружини. Ця історія про те як один «мисливець» пішов на полювання до місцевого бару, щоб спіймати «дику кішку». Що відбулося далі та що трапилось з ним? Залишився він «мисливцем» або став «здобиччю»? Ви все побачите на власні очі…

Де і коли: 18:00 у Драмікомі, просп. Дмитра Яворницького, 97, 300-400 грн

Дмитро «Bobeen» Александров. Nataliya Lebedeva Trio & Borys Mohylevskyi 

В цей вечір, в рамках ARTEMOV Jazz Festival, музиканти розкажуть вам свої історії без слів… Саме в цей момент джаз виходить за межі звичайного і стає живим діалогом між сценою та залом.

Відчуйте джаз в його чистій, непередбачуваній формі — коли музика стає мистецтвом моменту.

Дмитро “Bobeen” Александров – один із найвідоміших саксофоністів в Україні, відомий своєю віртуозністю та багатогранністю. Протягом своєї кар’єри він співпрацював з численними музикантами з України, Європи та Америки, зокрема з такими іменами, як Майкл Моссман, Луїс Пердомо, Адам Нусбаум, та багатьма іншими.

Квартет Дмитра представляє унікальне поєднання авторської музики та джазових стандартів. Виступи квартету вирізняються високою майстерністю, креативними аранжуваннями та потужною енергетикою, що створює незабутні музичні враження для слухачів.

Де і коли: 17:00 у Філармонії, Воскресенська, 6, 300-600 грн

Комедія «Отрута не за адресою» 

Комедійна вистава створена за мотивами п’єси Олександра Коровкіна. Режисер-постановник – заслужений діяч мистецтв України Володимир Петренко. Художниця-постановниця – Марія Петренко.

Де і коли: 18:00 у театрі імені Шевченка, Воскресенська, 5, 150-400 грн

Програма “Космічний круїз”

Ексклюзивний повнокупольний фільм виробництва Planetarium Noosphere «Космічний круїз» — це захоплива подорож планетами Сонячної системи!

Незвичайні ландшафти на планетах земної групи, крижана атмосфера віддалених газових гігантів…Не виходячи із Зоряної зали ви відвідаєте Меркурій, Венеру, Марс, Юпітер, Сатурн, Уран, Нептун, Плутон та навіть деякі супутники планет Сонячної системи.

Дізнавайтеся більше про кожну планету, їхні особливості, таємниці та загадки! Мальовничі пейзажі, надзвичайні краєвиди та дивовижні відкриття — все це чекає на вас у нашому космічному круїзі!

Де і коли: 19:00, Планетарій Дніпра

Раніше ми розповідали, що на Дніпропетровщині є унікальний музей чашки

Категорія: Афіша, Новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: