Skip to content

Хто там зараз у владі, припиніть це: командир добровольчого підрозділу ударних безпілотників Ігор Луценко про цькування Філатова

Ігор Луценко про цькування Філатова - Наше Місто

Ігор Луценко, засновник Центру підтримки аеророзвідки, військовослужбовець, а віднедавна й командир добровольчого підрозділу ударних безпілотників «Орден Сантьяго» заявив, що для його підрозділу довгий час допомога міськради Дніпра і Бориса Філатова була єдиним джерелом отримання засобів для війни, повідомляє «Наше місто» з посиланням на його допис у Фейсбук.

«Коли мій підрозділ сформувався, стало очевидно, що дрони від держави прийдуть нескоро. Ми тоді звернулися до мера Дніпра Бориса Філатова, і у Дніпровській міськраді оперативно організували закупку. І для нас довгий час це було ЄДИНЕ джерело отримання засобів для війни від умовної “влади” (до якої можна віднести і місцеве самоврядування)», – зазначив військовослужбовець ЗСУ Ігор Луценко.

Проте, за його словами, міськрада більше не зможе продовжувати допомогу, бо її блокують правоохоронці:

«На тому тижні мені повідомили з Дніпра: все, більше для вас не буде закупок. – Чому?! – Нас зацькували кримінальними справами, ми більше так не можемо».

У свою чергу Луценко заявив, що не проти того, щоб всі закупки військової техніки, зброї та обладнання йшли через центральну владу. Але слід підвищити ефективність цього процесу. За даними самого ж Мінфіну, за січень-липень 2024 року освоїли лише 45% фактичних надходжень ПДФО. Мінстратегпром витратив лише 2% передбачених йому коштів.

«Де наші дрони? Де наші захищені ребами автівки?», – задається питанням Ігор Луценко.

При цьому він зауважив, що, безсумнівно, корупціонерів треба саджати, але нагадав про величезний вплив російської агентури на правоохоронні органи.

«Наші правоохоронні органи все життя були просякнуті російською агентурою. І вона нікуди під час повномасштабки не випарувалася. Оця масована активність проти місцевого самоврядування, коли це стає реальною перешкодою для допомоги армії – це для мене ознака свідомої політики, а не якогось випадкового процесу. Самоврядування зіцьковують з центральною владою, і далі агентура в правоохоронних органах блокує роботу по забезпеченню фронту.

Хто там зараз у владі, будь ласка, припиніть це», – закликав військовослужбовець.

Раніше розкритикував правоохоронну систему та заявив про підтримку мера Дніпра Бориса Філатова Командувач Української добровольчої армії, лідер «Правого сектору» у 2013-2015 роках Дмитро Ярош.

Відомий український письменник-фантаст і журналіст Ян Валетов опублікував допис на підтримку Бориса Філатова, в якому відзначив, що проти міського голови Дніпра розпочали брудну медійну війну. А звинувачення, які є наразі, – не більше, ніж підозри, які ще потрібно довести чи не довести, що трапляється значно частіше, повідомляє «Наше місто» з посиланням на його сторінку у Фейсбук.

На підтримку Бориса Філатова також виступила дніпровська активістка і підприємиця Наталя Ешонкулова. Вона на прикладі випадків із власного життя розповіла про те, як міський голова Дніпра неодноразово допомагав звичайним людям боротися з рейдерами і бандитами, завжди чесно і відкрито висловлював свої думки, а також із перших днів повномасштабного вторгнення захищав місто і робив усе для підтримки військових

Нагадаємо, що 9 жовтня після похорону свого колишнього заступника Михайла Лисенка Борис Філатов заявив, що його фактично “вбили” правоохоронці. Він емоційно звернувся до громадськості, критикуючи безпрецедентний тиск на місцеве самоврядування. Філатов зазначив, що професійні керівники, які можуть протистояти викликам, зокрема ракетним ударам, піддаються переслідуванню. Він також наголосив на наближенні фронту до Дніпра.

Водночас головна редакторка “Української правди” Севгіль Мусаєва заявила про тиск на видання з боку Офісу президента.

Категорія: Війна, Влада, Новини Дніпра, Новини політики Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: