Skip to content

ЕКСКЛЮЗИВ Зарядіться позитивом: у Дніпрі відкрилася стежка ментального здоров’я

У Дніпрі відкрилася стежка ментального здоров’я

У Дніпрі з’явилася унікальна локація для турботи про емоційний стан містян. У сквері ж/м Придніпровськ відкрили стежку ментального здоров’я. Регулярні прогулянки цим маршрутом допоможуть зменшити тривогу, покращити настрій та підвищити якість життя. Детальніше – в матеріалі “Наше місто”.

Це місце обрали не випадково, адже воно користується популярністю серед місцевого населення. Тут щодня займаються спортом, гуляють з дітьми та домашніми улюбленцями.  

Євгеній Таранцов – один з організаторів

– Протяжність стежки – два з половиною кілометри, – сказав Євгеній Таранцов – один з організаторів. – Кожні 500 метрів розміщено інформаційні таблички з активним QR-кодом, за яким можна перейти на сторінку ментального здоров’я “Ти як?” першої леді Олени Зеленської. Адже цю програму створено за її ініціативи. Всі таблички і стовпчики екологічні, їх виготовлено з переробленого сміття – пластику. На кожній табличці написана вправа, яка допомагає зняти стрес та заспокоїтись, також зазначено найпоширеніші види спорту.

Такі прогулянки допомагають зняти стрес та заспокоїтись

Приділяється увага і людям з особливими потребами. На стежці передбачено все для комфортного перебування людей з порушенням зору. Завдяки QR-кодам зі шрифтом Брайля, вони можуть прослухати всю необхідну інформацію. 

На стежці передбачено все для комфортного перебування людей з порушенням зору.

-Ми займаємось тут з людьми, які мають порушення зору, – додав Євгеній. –  Плануємо кожної неділі проводити тренування, додаючи заходи, направлені на покращення ментального здоров’я. Кожен охочий зможе доєднатися. Всі ці заходи безкоштовні. 

Відкриття стежки – це не просто створення нової зони відпочинку. Це потужний сигнал про те, що турбота про психічне здоров’я стає пріоритетом. 

Це місце користується популярністю серед місцевого населення.

Організатори закликають й інші громади долучатися до цієї ініціативи і створювати подібні стежки у своїх містах. Адже турбота про ментальне здоров’я – це спільна відповідальність.

Фото: НМ, Євгеній Таранцов.

Читайте также: Ви робите справді величну справу: Борис Філатов привітав освітян з Днем вчителя.

Категорія: Новини Дніпра, Новини здоров'я Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Тема дня

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: