Site icon Наше Місто

Сучасне лікування та протезування: хто має право на безкоштовну стоматологічну допомогу у Дніпрі

Сучасне лікування та протезування

Міські стоматологічні клініки Дніпра сьогодні – це сучасні заклади, оснащені новітнім обладнанням та матеріалами. Тут пацієнтам пропонують широкий спектр стоматологічних послуг. Особливу увагу міська влада приділяє забезпеченню безкоштовної стоматологічної допомоги для пільгових категорій населення, зокрема, учасників бойових дій та дітей. Детальніше про це – в матеріалі “Наше місто”.

Сучасна стоматологія у комунальних медзакладах Дніпра

Військовослужбовець Дмитро мав серйозні проблеми зі станом зубів. Чоловік звернувся до міської стоматологічної клініки. Тут йому провели повне обстеження та склали індивідуальний план лікування. Завдяки професіоналізму лікарів та сучасному обладнанню, він вже незабаром отримає нову, здорову посмішку.

Дмитро – учасник бойових дій

-Вже два місяці відвідую стоматолога у міській поліклініці, мені вже багато чого зробили, – каже Дмитро – учасник бойових дій. – Саме зараз виконуватимуть протезування усієї щелепи, поставлять імпланти. Лікарі уважні, з обережністю все роблять, жодного дискомфорту. Гарні, сучасні умови. А головне те, що усі послуги тут для мене – цілком безкоштовні.

Завдяки міській програмі «Здоров’я населення м. Дніпра на 2023-2027 рр.», захисники України мають можливість безкоштовно відновити здоров’я своїх зубів. У стоматологічних клініках міста надається широкий спектр послуг: від лікування карієсу до складного протезування. Головна умова – бути зареєстрованим у Дніпрі. 

Марта Володимирівна – лікар-стоматолог

-За цією програмою за 9 місяців цього року вже виконали протезування 171 учаснику бойових дій та особам з інвалідністю внаслідок війни і встановили 350 імплантатів 112 особам, – повідомила Марта Володимирівна – лікар-стоматолог. – Також виконали протезування 192 пацієнтам інших пільгових категорій. У рамках постанови Кабміну пільги на стоматологічні послуги мають військовослужбовці, учасники бойових дій, інваліди війни незалежно від місця реєстрації. Зокрема йдеться про зубопротезування, лікування, видалення зубів. З березня, коли почала діяти згадана постанова, у нашій поліклініці виконали зубопротезування 76 пацієнтам і пролікували 113 осіб.

У стоматологічних клініках міста надається широкий спектр послуг

Щоб отримати безкоштовні послуги з протезування, потрібно звернутися до міських медзакладів і надати такий перелік документів:

Також отримати сучасну, а головне, безболісну стоматологічну допомогу у Дніпрі можуть і діти. Дев’ятирічна Аліса сьогодні відвідала стоматолога. 

Аліса – пацієнтка

-Мене оглянув стоматолог, надав рекомендації, зокрема відвідати ортодонта, – сказала Аліса. –  Було зовсім не страшно. Я вважаю, що гігієна і догляд зубів важливі. Обов’язково двічі на день, зранку і ввечері чищу зуби.

На профілактичний огляд до стоматологічної поліклініки прийшла девʼятирічна Аліса.

Лікарка дитячої стоматологічної поліклініки Катерина Сергіївна наголошує, що профілактичні візити до стоматолога – це необхідність. Адже завдяки таким оглядам можна попередити розвиток багатьох стоматологічних проблем.

Катерина Сергіївна – лікар-стоматолог дитячої поліклініки.

-Лікуємо стоматити, карієс та його ускладнення – найрозповсюджені проблеми у дітей, – сказала Катерина Сергіївна – лікар-стоматолог дитячої поліклініки. – Також виконуємо професійне чищення зубів, надаємо рекомендації з догляду за порожниною рота. Надаємо ургентну стоматологічну допомогу, проводимо рентген-дослідження тощо. Головна порада батькам – вчасно проводити профілактичні огляди. Дітки меншого віку повинні проходити стоматологічні огляди раз на 3-4 місяці, підлітки – раз на півроку. На жаль, часто батьки приводять діток у 5-6 років, коли вже є зубний біль. Батьки повинні пам’ятати, що перший раз необхідно привезти дитину до стоматолога у 6-7 місяців, коли прорізались перші зуби. Ми даємо рекомендації з догляду. Профілактика – це головне, ми постійно на цьому наголошуємо.

У Дніпрі дорослі та діти мають право на ургентну безоплатну стоматологічну допомогу. Її можна отримати за адресами:

Фото Володимира Федорищева.

Читайте також: У Дніпрі провели виконком міськради: прийняті важливі рішення щодо медицини, освіти та бюджету.

Категорія: Інтерв'ю, Новини Дніпра, Новини здоров'я Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version