Skip to content

ЕКСКЛЮЗИВ Волонтер Євген Тузов: про мовні патрулі, евакуацію та оренду житла ВПО

Дарина Сухоніс

Питання евакуації та пошуку житла болючі та актуальні для країни з початком вторгнення. Особливо, коли у вас є діти і тварини. Волонтер Євген Тузов об’їздив усі гарячі точки і каже, що деяких риєлторів треба примусово звозити на «екскурсію» в Покровськ, передає “Наше Місто”

Євген вже вивіз майже півсотні людей з Покровського напрямку. Але окрім евакуації людей, він також займається евакуацією тварин. Про нього вже багато хто чув. Він зазначає, що вже давно не здригається від вибухів. Адже те, що Євген бачив в Маріуполі стало для нього певним емоційним щепленням

Міккі. Ця красуня пережила з Євгеном окупацію міста.

Міккі попереджала про обстріли, і завдяки їй вдалося врятуватися багатьом людям, які тоді ховалися від в укритті спортивного клубу у Центральному районі Маріуполя. 29 лютого вже у Дніпрі Міккі народила 5 цуценят, всі хлопчики.

Женя як ніхто знає, як боляче, коли людям з тваринами не здають житло. Він бачить це ледь не щодня.

“Ті, хто кидає тварин і їде. А потім є люди, які рятують цих тварин і знаходять житло, перетримку. Головне бажання, а не виправдання”, – каже Євген.

Ми у довільному порядку відкрили у Дніпрі об’яви про оренду житла. Як правило, господарі дешевших квартир категорично проти заселення з тваринами і дітьми.

А от житло вартістю 20 тисяч на місця і вище – навпаки, прописано, що тут будуть раді бачити вас з песиками і котиками.

Але не далеко не всі, хто тікає від обстрілів чи окупації,мають такі суми. Є ті, хто кидає тварин на призволяще. З питань евакуації та пошуку житла можна звертатись до Євгена та його колег.

Женя з Міккі у Дніпрі вже два з половиною роки. Він каже філософські – наш дім, це вся планета Земля. Але все ж важко лишати рідну оселю. Але за кордон він не виїхав. Війна – це рентген для нашого суспільства. Добрі, стають добрішими, погані – ще гіршими. Так каже Мстислав Чернов у фільмі 20 днів в Маріуполі. Бачимо все це і ми щодня. Тому якщо у вас є шанс зробити сьогодні щось добре – не проґавте  його.

Дякуємо за локацію для зйомки @little_mariupol_dnipro

Раніше ми розповідали історію матері загиблого героя з Дніпра Романа Магамедова

Дарина Сухоніс, фото Валерій Кравченко, Микита Скріпниченко

Категорія: Відео, Війна, Інтерв'ю, Новини Дніпра

Позначки: , , , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: