Skip to content

Прагне бути медиком і допомагати на фронті: історія викладачки і майбутньої захисниці з ТрО Дніпра

Прагне бути медиком і допомагати на фронті: історія викладачки і майбутньої захисниці з ТрО Дніпра

Під час нещодавнього польового тренінгу з підготовки громадян до національного спротиву, організованого 108-ю окремою бригадою Сил територіальної оборони, його учасники виявили бажання долучитися до фронтового братерства. Серед них була Катерина Грищенко — історик за освітою та кандидат наук, яка нині працює в музеї і викладає в університеті. Її історію розповіли у прес-службі бригади, пише «Наше Місто».

Катерина розповіла, що її мотивує бажання допомагати і робити щось конкретне для захисту держави.

«Хочеться допомагати, робити щось конкретне з того, що я можу на користь справи захисту нашої держави. Можливо, це звучить дещо пафосно, але так: я хочу зробити щось на користь захисників України, простих людей», – каже вона.

Дівчина також додала, що під час тренінгу намагалася знайти свою сферу для реалізації. Поки що вона обрала для себе тактичну медицину.

 «На даному етапі мені здається, що це – тактична медицина. На щастя, у військовій частині дуже чудові інструктори, практики своєї справи. Вони надали безліч корисних порад. Мене це надихнуло», – ділиться Катерина.

Окрім того, як зазначила Катерина, вона намагається просування знання з історії у суспільство, адже розуміє, як важлива в наш час історія України для розуміння усього того, що відбувається навколо. 

«Я, разом з колегами, спостерігаємо одну закономірність. Багатьом людям сьогодні не дістає історичної системи – чому сталося так, як сталося. Ми проводимо відповідну роботу у колективах, пояснюємо. А ще є такий момент: зараз навколо чимало чоловіків, які не хочуть служити, вважають себе ненародженими для війни. Однак, погодьтеся, ніхто не народжений для війни! Тому мені хочеться опинитися серед воїнів, наших лицарів, які без вагань зробили справжній чоловічий вибір та мужньо захищають Батьківщину», – каже вона.

Приєднатися до бригади ТрО можна, звернувшись до рекрутингового центру за телефоном: 0 800 337 803.

Нагадаємо, раніше ми писали: Вдома чекають троє дітей і троє онуків: історія захисника з ТрО Дніпра.

Фото: фейсбук-сторінка 108 окрема бригада Сил територіальної оборони ЗСУ.

Категорія: Війна, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: