Skip to content

Вдома чекають троє дітей і троє онуків: історія захисника з ТрО Дніпра

Вдома чекають троє дітей і троє онуків: історія захисника з ТрО Дніпра

Один з військовослужбовців 128-ї окремої бригади ТрО – пан Василь. Він захищає країну з 2023 року. А до того ніколи навіть автомата в руках не тримав. Історію захисника розповіли на фейсбук-сторінці бригади, пише «Наше Місто».

Військовослужбовець 128 окремої бригади територіальної оборони Збройних сил України Василь поділився досвідом участі в запеклих боях на фронті. За його словами, нещодавно йому та його побратимам вдалося відбити шість ворожих штурмів поспіль. Під час радіоперехоплень вони чули, як російський командир змушував своїх солдатів продовжувати атаку, заявляючи, що українських захисників «залишилося дрібниця». Однак українські військові відбили всі спроби ворога, знищивши нападників. Після цього, як каже Василь, росіянам знадобився тиждень, щоб зібрати сили для нової атаки.

Василь призвався до війська під час мобілізації у 2023 році, хоча раніше не мав досвіду військової служби. Він розповів, що рішення стати до лав захисників прийшло через усвідомлення відповідальності перед великою родиною — дружиною, трьома дітьми та трьома онуками.

«Я молодий дід — мені всього 48 років, але дуже сумую за родиною», — зізнається Василь.

Він мріє про день, коли після перемоги зможе забрати всіх на відпочинок, щоб компенсувати час, втрачений на війні, коли не міг бачити, як зростають його онуки.

Нагадаємо, раніше ми писали історію військового з ТрО Дніпра, який захищає країну з перших днів війни.

Читайте також: У Дніпрі здійснилися заповітні мрії: історія переселенки з Сєвєродонецька Ірини Попової.

Фото: фейсбук-сторінка 128 окрема бригада територіальної оборони ЗСУ.

Категорія: Війна, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: