Skip to content

У Дніпрі та області стартувала осіння імунізація диких тварин проти сказу

У Дніпрі та області стартувала осіння імунізація диких тварин проти сказу

У Дніпропетровській області стартувала осіння кампанія з імунізації диких м’ясоїдних тварин проти сказу. Метою кампанії є профілактика та зменшення захворюваності на сказ у дикій фауні, – пише «Наше Місто» з посиланням на Держпродспоживслужби.

Сказ – це небезпечне вірусне захворювання, яке може бути смертельним як для тварин, так і для людей. Кампанія проходить відповідно до Протоколу засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Кабінеті Міністрів України та Плану протиепізоотичних заходів на 2024 рік.

На території площею понад 13 тисяч квадратних кілометрів буде розкладено близько 350 тисяч принадів із вакциною. Принади представляють собою невеликі брикети з запахом м’ясо-кісткового борошна, які містять капсули з вакциною. Вони безпечні для людей і навколишнього середовища.

Громадян просять не чіпати знайдені приманки – їх знайдуть дикий лисиці. Пероральна імунізація є ефективним способом профілактики сказу у диких тварин, оскільки вакцина не викликає захворювання і є безпечною для інших тварин.

У разі виникнення питань звертайтесь до управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області за телефоном +38099-723-16-99.

Що робити, якщо підозрюєте сказ у домашніх тварин

При підозрі на сказ у домашніх тварин, слід ізолювати тварину, використовуючи захисний одяг, і звернутися до ветеринарної лікарні. Сказ є невиліковною хворобою, тому важливо забезпечити своєму домашньому улюбленцю щеплення.

У Дніпрі та області стартувала осіння імунізація диких тварин проти сказу

Нагадаємо, раніше ми писали: Де у Дніпрі безкоштовно вакцинувати від сказу  домашніх тварин.

Читайте також: У Дніпропетровській області лисиця зі сказом нападає на дворових собак.

Фото: Головне управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: