Site icon Наше Місто

Сучасний інтер’єр та нове обладнання: у Дніпрі ремонтуються спортшколи

Сучасний інтер’єр та нове обладнання: у Дніпрі ремонтуються спортшколи - Наше Місто

Незважаючи на реалії прифронтового міста, яким є Дніпро, тут успішно працюють чимало закладів позашкільної освіти. Зокрема спортивні школи. Ба більше: до нового навчального року, який стартував нещодавно, в деяких з них за підтримки міської влади були зроблені якісні ремонтні роботи. Про це журналісти «Нашого міста» дізналися на місці подій.

ДЮСШ № 8 працює з 1979 року, зараз в ній більше 300 учнів. Тут юні дніпряни та переселенці, які приїхали до нашого міста, навчаються веслуванню на байдарках та каное. Також у цій школі є відділення веслування на човнах «Дракон» та веслувального слалому. Останні два види спорту у Дніпрі  можна опанувати тільки у цьому навчальному закладі.

Місяць тому в нас розпочався ремонт, якого не було вже 15 років, – розповідає Світлана Баранова, директорка ДЮСШ № 8. – Вже повністю замінена покрівля, відремонтовані стелі, роздягальні. Замінені двері та система опалення. Дуже радіємо таким покращенням.

Також на території спортшколи з’явиться асфальт та оновлений спортивний майданчик з тренажерами та штучним газоном. За словами Олександра Осипова, начальника управління спорту департаменту гуманітарної політики Дніпровської міської ради, вихованці цього закладу мають чудові досягнення. Цього року вони здобули більше 50 медалей на змаганнях всеукраїнського та міжнародного рівня. Звісно, хлопці та дівчата заслуговують на те, щоб займатись спортом у комфортних умовах. Також найближчим часом за кошти міського бюджету будуть закуплені спортивні човни.

У ДЮСШ № 2 займається майже 700 дітей, школа була побудована у 1946 році. Тут є відділення футболу, художньої гімнастики та стрибків на батуті. За багато років старе приміщення спортшколи стало непридатним для таких занять. На щастя, вихід був знайдений у 2022 році.

Рішенням сесії міськради цій школі було подаровано приміщення у новій забудові житлового комплексу «Лофт», – зазначає Олександр Осипов.  – Все робилося з нуля, для стрибків на батуті ми вже закупили необхідне  обладнання. На другому поверсі передбачена зони для занять хореографією та для батьків, які очікують дітей під час занять. Це буде супершкола з сучасним обладнанням!

Ремонтні роботи розпочалися у червні цього року, а на 20 вересня вже заплановано відкриття нового приміщення для занять. Діти, їхні батьки, викладачі та директор ДЮСШ № 2 Сергій Теодорович з нетерпінням чекають на цю радісну подію.

Фото Валерія Кравченка.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, як під час війни у Дніпрі працюють спортивні школи.

Категорія: Новини Дніпра, Освіта, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version