Skip to content

На Дніпропетровщині рятують 8-річного хлопчика, який отримав серйозні опіки через гру з сірниками і пляшкою

У Дніпропетровській області рятують 8-річного хлопчика, який отримав серйозні опіки через гру з сірниками і пляшкою

Нещодавно у Нікополі страшний випадок, внаслідок якого 8-річний хлопчик отримав серйозні опіки обличчя. Дитина вирішила погратися із сірниками та плашкою, з невідомою рідино, – пише «Наше Місто» з посиланням на допис Валентини Марченко у Фейсбук.

Діти, граючись на вулиці, знайшли пляшку з рідиною з різким запахом. Вирішивши дослідити її, хлопчик приніс сірники, підпалив один і кинув у пляшку. Раптово з неї вирвався стовп полум’я, яке обпекло йому половину обличчя. Опіки виявилися досить глибокими – 2-3 ступеню.

На виклик негайно виїхала бригада екстреної медичної допомоги з Марганця. Медики швидко надали першу допомогу: знеболили дитину, наклали протиопікові серветки, зробили внутрішньовенний доступ. Хлопчика терміново госпіталізували до Марганецької міської лікарні, де після огляду та обробки рани його доставили до Дніпропетровської обласної клінічної дитячої лікарні для подальшого лікування.

На Дніпропетровщині рятують 8-річного хлопчика, який отримав серйозні опіки через гру з сірниками і пляшкою

Цей інцидент підкреслює, наскільки важливо попереджати дітей про небезпеку необережного поводження з вогнем та іншими потенційно небезпечними предметами.

Окрім того, медики згадують ще один випадок. За кілька днів до цього у Нікополі 3-річна дівчинка отримала електроопік, вставивши в розетку спіраль від електроприладу. На щастя, медики вчасно надали допомогу і госпіталізували дівчинку, але обидва випадки мають стати важливим попередженням для батьків.

Нагадаємо, раніше ми писали: У Дніпрі рятують 3-річного хлопчика, якого старший брат збив велосипедом.

Читайте також: У лікарні Дніпра рятують 16-річного підлітка, якого вкусила змія.

Фото: Фейсбук-сторінка Валентини Марченко.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: