Skip to content

Переведення годинників у 2024 році: коли Україна переходить на зимовий час і чи буде це востаннє

Ксенія Куземко

Перевод часов в 2024 году: когда Украина переходит на зимнее время и будет ли это в последний раз

Цьогорічне переведення годинників на зимовий час може стати останнім для українців. Кореспондент «Наше місто» розповість, коли саме і куди потрібно буде перевести годинник, а також чи буде ця зміна часу останньою для мешканців України.

Коли саме та куди потрібно буде перевести стрілки годинників

В Україні практика переведення годинників на зимовий та літній час бере свій початок ще з радянських часів, з 1981 року. Тоді цю ініціативу впровадили з метою оптимізації споживання електроенергії. Після здобуття Україною незалежності, порядок переведення годинників було закріплено на законодавчому рівні.

Відповідно до постанови Кабінету міністрів України від 13 травня 1996 року, щорічно в останню неділю березня годинники переводили на годину вперед, а в останню неділю жовтня – на годину назад.

Таким чином, цього року, 27 жовтня о 4 годині ранку, українці востаннє переведуть годинники на зимовий час, адже Верховна Рада ухвалила рішення скасувати цю практику.

Чи буде цей перехід на зимовий час останнім

У липні 2024 року Верховна Рада прийняла рішення про відмову від сезонного переведення годинників в Україні. Це означає, що після підписання цього документа президентом, на всій території держави буде діяти єдиний київський час, який відповідає другому часовому поясу UTC+2.

Таким чином, більше не буде переходу на літній та зимовий час.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що потрібно знати про переведення годинників.

Також ми писали, які країни світу переводять годинники на літній час: список.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: