Skip to content

У Дніпрі та області перевірили воду на пляжах: що знайшли

Ксенія Куземко

В Днепре и области проверили воду на пляжах: что нашли

Співробітники державного підприємства “Дніпропетровський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ” продовжують здійснювати моніторинг якості води на офіційних пляжах Дніпропетровської області. Протягом тижня з 23 по 29 серпня було проведено дослідження якості води у 44 водоймах. Про це повідомляє «Наше місто» з посиланням на ДУ“Дніпропетровський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ”.

Під час дослідження проб води було виявлено значні відхилення:

  • в р.Дніпро в межах м. Дніпро за індексом ЛКП – 6200 – 9500 КУО /куб.дм  ( пляжі Монастирського острова та КП «Парк культури та відпочинку Сагайдак»,
  • КП «Парк культури та відпочинку Придніпровський»,
  • в  Кам’янському водосховищі на р. Дніпро в межах м. Верхньодніпровськ за індексом  ЛКП -13000 КУО/куб.дм. 

На фізико-хімічні показники проведено  63 дослідження води водоймищ, з яких 16 (25,3%) не відповідали нормативам за показниками ХСК, БСК у воді річки Дніпро в межах пляжу Монастирського острова та КП «Парк культури та відпочинку Сагайдак»,  за ХСК, сухим залишком, хлоридами та сульфатами  у воді річки Вовча в межах м. Павлоград; за  ХСК  і БСК  в  Кам’янському водосховищі на р.Дніпро в межах м.Верхньодніпровськ; за ХСК  і БСК  в р. Дніпро м. Кам’янське  в межах пляжу в районі Правобережної  зони відпочинку, вул. Набережна.

ДУ «Дніпропетровський ОЦКПХ МОЗ» рекомендує населенню неухильно дотримуватись всіх правил безпеки,  відпочивати та користуватись водними об’єктами лише в дозволених місцях, в межах спеціально обладнаних  пляжів та місць відпочинку при відсутності заборони місцевих органів влади.

Раніше ми писали, холестерин в крові: норма, групи ризику та як понизити.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: