Skip to content

ОФІЦІЙНО Філатов повідомив про підписання угоди про взаєморозуміння між Дніпром та Драмменом – одним із найбільших міст Норвегії

Філатов повідомив про підписання угоди про взаєморозуміння між Дніпром та Драмменом - одним із найбільших міст Норвегії

Напередодні вечором відбулася урочиста подія в Драммені, одному з найбільших норвезьких міст. Під час офіційного прийому мери Борис Філатов і Х’єль Арне Хермансен підписали важливий документ – меморандум про співпрацю. Про це повідомляє «Наше місто» з посиланням на міську владу Дніпра.

«Ми намагаємося робити все що можемо для українців, і я сподіваюся, що цьому є підтвердження. Найважливішим у цьому візиті є встановлення контактів для більш прямих відносин між містами Дніпро та Драммен. Тому я запросив представників і політики, і бізнесу. Ласкаво просимо!» — підкреслив під час церемонії Х’єль Арне Хермансен. Він також наголосив, що єдність між країнами НАТО міцна, а солідарність з Україною залишається непохитною.

Філатов повідомив про підписання угоди про взаєморозуміння між Дніпром та Драмменом - одним із найбільших міст Норвегії

Драммен, відомий у Норвегії як великий порт і залізничний термінал, став одним з перших міст, яке висловило солідарність з Україною, піднявши наш прапор. Зараз у цьому місті знайшли притулок близько тисячі українців, які втекли від війни.

Мер Дніпра Борис Філатов підкреслив, що встановлені між обома містами дружні стосунки стануть невід’ємною частиною не тільки сучасного етапу, а й майбутньої післявоєнної історії України.

«Ця війна, як і всі інші, обов’язково закінчиться. І тоді перед Україною відкриються зовсім інші перспективи. Нові цілі — ключовою з яких стане економічний розквіт і партнерство з європейською спільнотою», — зазначив Філатов.

Філатов повідомив про підписання угоди про взаєморозуміння між Дніпром та Драмменом - одним із найбільших міст Норвегії

Під час візиту до Норвегії міський голова Дніпра проведе низку зустрічей, зокрема з місцевими чиновниками та рятувальними службами. Останні особливо зацікавлені в обміні досвідом щодо роботи в умовах воєнного часу. Варто також згадати, що минулого тижня у Німеччині Філатов разом із мером Кельна Генрієттою Реккер також підписали безстрокову угоду про партнерство.

Раніше ми писали, у Кельні Філатов та Вольтер відкрили виставку робіт Вадима Сідура до «Днів Дніпра».

Категорія: Влада, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: