Skip to content

У Дніпрі помер видатний вчений і педагог

Селиванов Юрий Михайлович

З глибоким сумом фізико-технічний факультет Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара сповіщає про відхід у вічність видатного науковця, доктора технічних наук, професора Юрія Михайловича Селіванова, повідомляє «Наше місто» з посиланням на вуз.

Юрій Михайлович присвятив усе своє життя науці, працюючи в лабораторії факультету. Його наукові інтереси були зосереджені на дослідженнях, неруйнівному контролі та діагностиці механічних властивостей неоднорідних конструкцій за допомогою лазерних інтерференційно-оптичних методів. Він був одним із піонерів у розробці та вдосконаленні сучасних технологій у цій галузі.

Професор Селіванов був не лише талановитим науковцем, а й відданим педагогом. Він виховав не одне покоління висококваліфікованих фахівців, які сьогодні працюють в різних куточках світу. Його студенти згадують його як мудрого наставника і справжнього друга.

Наукова спадщина Юрія Михайловича Селіванова вражає: понад 120 наукових публікацій, зокрема 2 монографії, 2 колективні монографії, 4 винаходи та 1 патент. Він був членом двох спеціалізованих вчених рад, Українського товариства з механіки руйнування матеріалів, а також членом редколегії фахового збірника наукових праць ДНУ «Проблеми обчислювальної механіки і міцності конструкцій». За свої досягнення Юрій Михайлович був нагороджений почесними медалями «Академік В. І. Моссаковський» та «За заслуги перед ДНУ», а також удостоєний почесного звання «Заслужений науковий співробітник Дніпропетровського університету».

Світла пам’ять про Юрія Михайловича Селіванова назавжди залишиться в серцях його колег, учнів та всіх, хто його знав. Його наукові розробки продовжуватимуть служити на благо суспільства.

Редакція «Наше місто» висловлює щирі співчуття рідним та близьким Юрія Михайловича.

Читайте також: Йому було всього 21: на Донецькому напрямку загинув Герой з Кам’янського.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: