Skip to content

ТОП найкращих вчителів України: хто з Дніпропетровщини увійшов до Global Teacher Prize Ukraine 2024

ТОП найкращих вичтелів України: хто з Дніпропетровщини увійшов до Global Teacher Prize Ukraine 2024

На День знань стали відомі імена найкращих вчителів України за версією престижної премії Global Teacher Prize Ukraine 2024, яку щорічно організовує громадська спілка «Освіторія». Ця національна відзнака наголошує на важливості вчительської професії, особливо у складні часи, коли освітяни продовжують свою місію навіть під час війни. До ТОП-10 найкращих вчителів увійшли освітянин з Дніпра та вчителька з Дніпропетровської області. А до 50 найкращих вчителів – двоє освітян з Дніпропетровщини, – передає «Наше Місто» з посиланням на сайт Освіторія.

Цьогоріч участь у конкурсі взяли 1210 освітян, а ще 2059 педагогів були номіновані українцями — батьками, учнями та колегами. Після ретельного незалежного оцінювання було визначено десятку фіналістів.

Зоя Литвин, очільниця «Освіторії», підкреслила важливість цієї премії.

«Кожен із цих десяти педагогів доводить, що якісна освіта для наших дітей має продовжуватися попри все. Навіть коли на перешкоді стають нечувані виклики. Саме такі люди формують нову реальність для нашої країни, даючи дітям упевненість у завтрашньому дні та можливість мріяти про велике!», – сказала вона.

Загалом до ТОП-10 найкращих вчителів за версією Global Teacher Prize Ukraine 2024 увійшли:

  • – Владислав Акименко, Вчитель історії та географії (5–9-й класи). Місто Лозова Харківської області.
  • – Катерина Корзун. Вчителька української мови та літератури (5–11-й класи). Село Олексіївка Дніпропетровської області.
  • – Олексій Качан, Вчитель фізичної культури (початкові класи). Місто Жмеринка Вінницької області.
  • – Тетяна Ткач. Вчителька англійської мови. Місто Кагарлик Київської області.
  • – Лариса Романишин. Вчителька хімії, фізики, біології (7–11-й класи). Село Крушельниця Львівської області.
  • – Леся Павлюк. Вчителька початкових класів. Місто Івано-Франківськ.
  • – Владислав Кронгауз. Інтегрований курс «Україна і світ: вступ до історії та громадянської освіти» (6-й клас), інтегрований курс «Історія: Україна і світ» (7-й клас), інтегрований курс «Харківщинознавство», історія України, всесвітня історія. Місто Харків
  • – Ярослав Федько. Предмет: фізика (7–11-й класи). Місто Дніпро
  • – Ольга Ензельт. Предмети: алгебра та початки математичного аналізу, геометрія (10–11-й класи). Місто Тернопіль/Покровськ.
  • – Олександр Думишинець. Предмет: інформатика (5–11-й класи). Місто Київ.

Освітянин з Дніпра Ярослав Федько увійшов став фіналістом Global Teacher Prize Ukraine 2024 та увійшов до 10 найкращих вчителів. Він працює в Комунальному закладі освіти Навчально-виховного об’єднання № 136 «Класична гімназія ім. Кирила і Мефодія» Дніпровської міської ради.

Як учитель фізики з унікальним досвідом, Ярослав починав свою кар’єру як інженер медичного обладнання, що дозволяє йому інтегрувати наукові знання у викладання. Він активно використовує інноваційні методи, зокрема платформи для гейміфікації та набори для робототехніки, що підвищує інтерес учнів до предмета. Його учні регулярно беруть участь у олімпіадах і конкурсах, демонструючи високі результати на національному та міжнародному рівнях.

ТОП найкращих вчителів України: хто з Дніпропетровщини увійшов до Global Teacher Prize Ukraine 2024

Близькі Ярослава Федько дуже радіють такому важливому дню в житті вчителя.

«Сьогодні особливе 1 вересня, мій чоловік у ТОП-10 найкращих вчителів України за версією премії Global Teacher Prize. Коли я це друкую, моє серце на мить завмирає, а розум підказує, що все так, як має бути. Бо це його справжня місія – бути вчителем», – сказала дружина освітяна Татьяна Ефанова у своєму Фейсбуці.

Нагадаємо, раніше ми писали: У Дніпропетровській області четверо вчителів увійшли в ТОП-50 найкращих в Україні.

Читайте також: Один з вузів Дніпра зайняв перше місце у регіоні в рейтингу найвпливовіших університетів.

Фото: з відкритих джерел.

Категорія: Новини Дніпра, Освіта, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Україна

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: