Skip to content

В Україні і Дніпрі призупиняють виплати за програмою «Прихисток»

«Прихисток» не працює 2024 - Наше Місто

З вересня призупиняється фінансування проєкту “Прихисток”, який з початку повномасштабної війни передбачав компенсацію витрат приватним домогосподарствам, які прихистили переселенців, вимушених покинути свої домівки через тимчасову окупацію чи бойові дії. Згідно з офіційною інформацією, останнім місяцем надання компенсації власникам домогосподарств, які прихистили внутрішньо переміщених осіб (ВПО), є серпень 2024 року, пише «Наше місто» з посиланням Департамент соціальної політики Дніпровської міської ради.

Проєкт “Прихисток” був запущений у березні 2022 року за ініціативи Уряду та за підтримки міжнародних партнерів, зокрема УВКБ ООН. Його метою було не лише надати тимчасове житло ВПО, а й підтримати громадян, які відкрили свої двері для вимушених переселенців.

Однак, з припиненням фінансування виникає низка питань. Тисячі українців, які знайшли прихисток у чужих домівках, опиняються у невизначеній ситуації. Водночас, сім’ї, які їх приймали, втрачають додаткове джерело доходів.

За словами представників Уряду, розглядається можливість продовження проєкту “Прихисток” у 2025 році, однак остаточне рішення ще не ухвалено.

Довідково. Програма “Прихисток” — спільна ініціатива Товариства Червоного Хреста України та Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, спрямована на допомогу особам, які прихистили у себе внутрішньо переміщених осіб (ВПО).

Програма передбачає компенсацію витрат приватним домогосподарствам, які прихистили внутрішньо переміщених осіб з територій, де ведуться бойові дії або тимчасово окупованих населених пунктів.

Нагадаємо, раніше ми писали: Купуй українське – отримуй кешбек: дніпряни зможуть протестувати держпрограму.

Категорія: Війна, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: