Skip to content

ЕКСКЛЮЗИВ У Дніпрі для 93 тисяч школярів пролунав Перший дзвоник 2024

Перший дзвоник 2024 у Дніпрі - Наше Місто

Сьогодні, 2 вересня, у Дніпрі, як і в усій країні, пролунав Перший дзвоник, ознаменувавши початок нового навчального року. Для школярів це свято особливе ще й тому, що вже третій рік поспіль вони навчаються в умовах повномасштабної війни, пише «Наше місто».

Попри всі виклики, українці демонструють неймовірну стійкість і прагнуть до звичного життя. У Дніпрі понад 70% учнів обрали очне навчання, засвідчуючи бажання дітей та їхніх батьків повернутися до звичного навчального процесу. Батьки розуміють важливість соціальної взаємодії та розвитку дітей, які не можуть бути замінені навіть найякіснішим онлайн-навчанням.

Однак, війна внесла свої корективи в організацію освітнього процесу. Школярі та вчителі готові до того, що навчальний рік може бути перерваний повітряною тривогою, і під звуки сирен їм доведеться спускатися в укриття. У Дніпрі 119 закладів загальної середньої освіти обладнані укриттями, що відповідають усім необхідним вимогам безпеки. Заклади, які не мають власних укриттів, організували навчання для своїх учнів на базах інших шкіл.

Незважаючи на складні умови, свято Першого дзвоника стало для дніпровських школярів яскравим і незабутнім. Цього року до шкіл Дніпра вступили 7 200 першокласників, у минулому році їх було 8 тисяч. Загалом минулого року в місті навчалися 96 тисяч учнів, цього року — 93 тисячі. Нехай і без урочистих лінійок, але діти прийшли до школи в ошатних нарядах, з квітами та повітряними кульками. Вони з нетерпінням чекають на нові знання, зустрічей з друзями та вчителями.

Нагадаємо, раніше ми писали, як у Дніпрі батьки «штурмували» квітковий ринок на «Озерці» напередодні Першого дзвоника.

Фото: Валерій Кравченко, Юлія Перекотій.

Категорія: Війна, Новини Дніпра, Освіта, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: