Skip to content

НБУ ввів нові правила для супермаркетів щодо готівкових розрахунків

Ксенія Куземко

НБУ ввел новые правила для супермаркетов относительно наличных расчетов

Національний банк України ввів нові обмеження на видачу готівки через каси. Ці зміни вже набрали чинності. Про це повідомляє «Наше місто» з посилання на НБУ.

В Україні запроваджено зручну послугу зняття готівки безпосередньо на касах магазинів. Для того, щоб скористатися цією послугою, необхідно здійснити покупку на суму не менше 500 гривень. Максимальна сума, яку можна зняти, визначається кожним торговим закладом індивідуально. Важливо зазначити, що споживачі тепер мають право відмовитися від прийняття пошкоджених банкнот або монет під час здійснення розрахунків.

Крім того, послуга “готівка на касі” має певні обмеження. Касири не можуть видавати покупцям будь-які гроші. За правилами Національного банку, видані кошти мають бути в доброму стані, тобто придатними для використання в обігу. Крім того, вони повинні бути справжніми та платоспроможними, тобто такими, якими їх приймуть до оплати скрізь.

Національний банк України рекомендує вилучати з обігу банкноти, що мають ознаки зношеності, та передавати їх до банківських установ разом з іншими готівковими коштами. Крім того, варто пам’ятати, що заклад має право відмовити споживачеві у наданні послуги, якщо в касі відсутня необхідна сума для розрахунку готівкою.

Раніше ми писали, що робити, якщо банкомат не видав гроші через відключення світла.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Україна

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: