Site icon Наше Місто

Як у Дніпрі готують укриття у школах до навчального року

Школи Дніпра готові до початку занять, які у багатьох дітлахів нарешті розпочнуться офлайн. Загалом цього навчального року у 154 закладах загальної середньої освіти міста навчатимуться близько 94 тисяч учнів, повідомляє Наше місто.

Загалом, згідно до рішення міської ради, освітній процес в закладах загальної середньої освіти у 2024-25 навчальному році буде відбуватися  за очною формою, за потреби – у змішаному режимі, з поєднанням очної та дистанційної форми. Це визначатиме навчальний заклад, нагадує  Світлана Клявченко, заступниця начальника управління освіти департаменту гуманітарної політики міськради.

Світлана Клявченко

Важливий акцент – наявність та стан укриттів в закладах середньої освіти. Загалом найпростіші укриття облаштовано у 118 школах, зазначає Світлана Клявченко.

Як відомо, під час тривог, які лунають у навчальні години, діти прямують до укриттів, де продовжуються заняття.

Варто зазначити, що укриттями в школах також за потреби можуть скористатися мешканці навколишніх будинків, аби перечекати небезпеку (як правило, це комфортно робити у позанавчальні години, аби не заважати навчальному процесу – прим.ред.)

Напередодні нового навчального року шкільні укриття ретельно ремонтували, покращували, приводили до ладу у разі потреби, а їх стан ретельно перевірявся.

У гімназії № 35 до нового навчального року провели генеральне прибирання класів, виконали косметичні ремонти, де потрібно, підготували укриття.  В ньому є все необхідне, аби школярі безпечно перебували там під час  повітряної тривоги і мали змогу продовжувати навчання.

Ірина Карпенко

– В цьому році, як і торік, пріоритетне питання – безпечна та якісна освіта дітей, –  зазначає Ірина Карпенко, в. о. директора Дніпровської гімназії №35. – Наразі майже всі класи готові виходити офлайн. На сьогодні ми готові до нового навчального року.

Облаштування укриттів в місті, в першу чергу  –  в закладах освіти – завжди у фокусі уваги міської влади. Стан приміщень, готовність приймати людей перевіряються регулярно та ретельно. Адже в наш час це – запорука безпеки містян, дорослих та дітей.

Приміром, під час нещодавнього чергування по місту керівник департаменту житлового господарства міської ради Сергій Файфер перевірив укриття в НВК №57, що на вул. Прогресивна, 3-А

– Це укриття розраховано на 184 людини. Тут є все необхідне, аби у комфортних умовах перечекати небезпеку, – зазначив посадовець. – Є запаси води як технічної, так і питної.Є медичний куточок. Кімната матері та дитини. В наявності  Wi-Fi. Облаштовані туалети, працює вентиляція. Також є подовжувачі, аби підзарядити гаджет у разі необхідності. Чайник, аби приготувати гарячий напій.  Можна приходити із домашніми улюбленцями.

Укриття, яке в т.ч. працює як Пункт та незламності, облаштоване у дніпровській школі № 5, що на вул. Караваєва, буд. 17-А. У просторому приміщенні можуть  розміститися 114 осіб.

Роман Товмашенко

– Є запаси питної води, передбачені місця для сидіння., облаштовані санітарні кімнати,  – розповідає Роман Товмашенко, директор КП «Міське управління справами», який днями перевірив шкільне укриття під час чергування по місту.

В укритті працює вентиляційна система., є вогнегасники,  аптечки з набором базових ліків, зазначив посадовець. Також у приміщенні є безперебійний інтернет, що є важливою та корисною опцією для людей.

Фото міської ради Дніпра

Читайте також: У Дніпрі перевірили облаштування укриття в НВК №100

Категорія: Війна, Новини Дніпра, Освіта, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Тема дня

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version