Skip to content

ЕКСКЛЮЗИВ Вічна пам’ять і шана: у Дніпрі у сквері Героїв встановили 15 тригранних стел, присвячених загиблим захисникам

Дарина Сухоніс

https://youtu.be/j1O2bZBrFck?si=-jiTZcnp0tJfA2c-

29 серпня у Сквері Героїв  біля фонтану відкрили проєкту “Історії Героїв” до Дня пам’яті Захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, передає “Наше Місто”.

На відкритті родичі та знайомі загиблих військових. Вони обіймають портрети рідних людей.  У Катерини загинув старший брат Микола на Донеччині. Катерина тримає за руку маленьку племінницю Женю. Вона донька загиблого 28-річного Миколи Шишкіна.

Мати загиблого героя Миколи Шишкіна, його дружина і донька\ Фото Костя Комих

Назавжди молодий і красивий. Мати Миколи пані Наталя каже, що на фото він дуже схожий на себе при житті. Служив у 58 окремому стрілецькому батальйоні Загинув хлопець 10 березня 2023 року.

Про кожного героя та героїню можна прочитати інформацію на меморіалі або в Інтернеті, відсканувавши QR-код, що розміщено біля фото\ Фото “Наше Місто”

Фото Костя Комих

І це тільки біль та втрата однієї родини. А скільки їх у кожному місті та селищі України? Найменше що може кожен з нас – поважати пам’ять про цих людей. І міській раді зазначають, що проект буде розширюватись. Знайдіть час завітати до скверу Героїв. Аби подивитись в очі цим людям. Які жили, кохали, раділи любили. І віддали свої життя за кожного з нас

Фото Костя Комих

Родичі загиблих біля портретів\ Фото “Наше Місто”

Фото Костя Комих

Довідка: У Сквері Героїв встановили 15 тригранних конструкцій. На кожній з яких по 3 банера на яких будуть зображені загиблі військові та їх історії.
У цілому буде розміщено 45 історій на 45 банерах. У цих історіях життя подвиг та загибель українських захисників і захисниць. Банери є змінними, щомісяця 45 історій оновлюватимуться.

Раніше ми розповідали вам про народний рух України та суспільні настрої у Дніпрі 1991 року

Фото: Костянтин Комих.

Категорія: Відео, Війна, Новини Дніпра

Позначки: , , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: