Skip to content

Життя врятували попри все: у Дніпрі успішно провели трансплантацію стовбурових клітин дитині

У Дніпрі успішно провели трансплантацію стовбурових клітин дитині - Наше Місто

Навіть під час масованої ракетної атаки, яка сколихнула всю Україну 26 серпня, лікарі Дніпра продемонстрували неймовірну відданість своїй справі та врятували життя 15-річного хлопчика. Як повідомив голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак, попри небезпеку та масштабні руйнування, медики одного з місцевих центрів не зупинили життєво важливу операцію з трансплантації стовбурових клітин, пише «Наше місто».

Пацієнтом став Володимир з села Радушне на Криворіжжі, який протягом року боровся з пухлиною серця. Хлопець пройшов складне лікування, включаючи хіміотерапію та кілька операцій. Трансплантація кісткового мозку стала останнім етапом його боротьби з хворобою.

“Це справжній подвиг наших медиків, які навіть у найскладніші часи продовжують рятувати життя людей. Вони – справжні герої”, – зазначив Сергій Лисак.

Завдяки професіоналізму лікарів, Володимир вже відновлюється після операції і почувається добре. Його історія стала символом незламності українського народу та доказом того, що навіть війна не може зупинити боротьбу за життя.

Детальніше про пацієнта розповіла медична директорка з педіатрії та онкогематології КП «Регіональний медичний центр родинного здоров’я» Наталія Артьомова.

«Володимир був доставлений в наш заклад минулого року в критично важкому стані.

Довготермінових  прогнозів ми не робили, – пухлина була величезних розмірів з проростанням у правий шлуночок і стінку аорти. Жили годиною вперед. Потім двома, потім змогли дозволити собі розкіш запланувати терапію добу наперед. Так, по сантиметру, відвойовували час для себе і для нього.

Через місяць зрозуміли, що нам потрібно діяти далі й залучили кардіохірургів з Дніпропетровського обласного клінічного центру діагностики та лікування. Спочатку нам відповіли, що це неможливо. Але погодились взяти участь у консиліумі. Через тиждень Володя вже відновлювався після великого кардіохірургічного втручання на “відкритому серці”. Операція тривала 8 годин, але і це було йому до снаги.

Чесно кажучи, ми всі ледь вірили в успіх, – попереду ще виснажливе лікування і повторне оперативне втручання.

Про те, що наш Володимир переможець по життю остаточно зрозуміли вчора (26 серпня – ред.), – важкий день для всієї країни, але ми все одно перемогли!

Уклінно дякую за довіру Володі та його мамі

Щиро вдячна величезній команді лікарів, які повірили в пацієнта, а головне – в себе і довірились своїм знанням та досвіду», – написала вона.

Нагадаємо, раніше ми писали, що у Дніпрі безкоштовно проводять трансплантацію кісткового мозку

Категорія: Війна, Новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: